Een hypotheek aanvragen zonder werkgeversverklaring? Maak gebruik van Inkomensbepaling Loondienst

Een hypotheek aanvragen zonder werkgeversverklaring? Het kan bij De Hypotheker met gebruik van de Inkomensbepaling Loondienst.

Wat is Inkomensbepaling Loondienst?

Inkomensbepaling Loondienst is een methode waarbij huizenkopers bij de hypotheekaanvraag gebruik maken van het UWV Verzekeringsbericht in plaats van de werkgeversverklaring. Het UWV Verzekeringsbericht is een digitaal document met het loon- en werkgeversverleden dat te downloaden is via Mijn UWV. Door hier zorgvuldig ontwikkelde beleids- en rekenregels op toe te passen, bereken je het maximale inkomen dat kan worden gebruikt voor de berekening van het toetsinkomen: Inkomensbepaling Loondienst. Een werkgeversverklaring wordt hiermee overbodig. Steeds meer geldverstrekkers, NHG en leveranciers van adviessoftware omarmen Inkomensbepaling Loondienst. Dit is positief voor het gemak en de snelheid waarmee een hypotheek kan worden aangevraagd.

Uit cijfers blijkt dat een traditionele werkgeversverklaring gemiddeld 2,4 keer aangeleverd moet worden. Het invullen van het document met de verkeerde feiten of het onvolledig invullen zorgt er vaak voor dat de verklaring niet in één keer wordt goedgekeurd door de geldverstrekker. Door gebruik te maken van een digitaal document, waarbij geen tussenkomst van de werkgever meer nodig is, wordt dit probleem opgelost.

De voordelen van Inkomensbepaling Loondienst

 • Je bent niet meer afhankelijk van je werkgever voor het aanleveren van loongegevens
  Binnen een aantal clicks zijn direct je inkomensgegevens beschikbaar.
 • Het is betrouwbaar
  De gegevensbron is zeer betrouwbaar en de volledig elektronische ondersteuning minimaliseert fouten.
 • Je hebt snel zekerheid
  Je hoort snel van je adviseur wat je toetsinkomen is en hoeveel je daarmee kunt lenen.
 • Kortere doorlooptijd
  Je hypotheekaanvraag is sneller rond, omdat je niet hoeft te wachten op de ingevulde werkgeversverklaring. Tevens is de uitvoering makkelijker. 
Aan de Inkomensbepaling Loondienst zijn verschillende partijen verbonden. Op de website van Hypotheken Data Netwerk (HDN) vind je een actueel overzicht van alle partijen.

Maak een afspraak

Om in aanmerking te komen voor Inkomensbepaling Loondienst, is het belangrijk dat je momenteel in loondienst bent. Wil je gebruik maken van deze mogelijkheid, plan dan een afspraak in op één van onze vestigingen. Het eerste gesprek is voor onze rekening.

 

Afspraak maken arrow_forward