1-2-2019

Alle documenten voor je hypotheekaanvraag verzamelen via één app

De papierwinkel van documenten die verzameld moeten worden tijdens een hypotheekaanvraag blijkt de grootste ergernis te zijn onder huizenkopers. Hoe handig zou het zijn om al deze gegevens te kunnen verzamelen via één app?

Het is binnenkort mogelijk bij De Hypotheker. Met de app, genaamd Ockto, log je in met je DigiD gegevens en verzamel je eenvoudig bijna alle benodigde documenten voor je hypotheekaanvraag. Deze documenten zijn altijd correct en betrouwbaar, waardoor een hypotheekaanvraag veel sneller goedgekeurd kan worden. Zo heb je in een eerder stadium zekerheid over je hypotheek.

Wat is Ockto?

Met Ockto haal je in een aantal overzichtelijke stappen informatie op uit verschillende overheidsportalen zoals Mijn Overheid en het UWV. Deze gegevens worden vervolgens ter beschikking gesteld aan de geldverstrekker. Omdat het gaat om gevalideerde data, kan de hypotheekaanvraag vrijwel direct worden gevalideerd. De Hypotheker en Ockto werken inmiddels samen met een aantal verschillende geldverstrekkers.

Het doel is om deze nieuwe werkwijze op termijn aan al onze klanten aan te bieden, maar de werkwijze wordt eerst uitgerold onder klanten die hun hypotheek zelf online regelen. Dit zijn starters die hun hypotheek grotendeels digitaal afsluiten en voor één gesprek langskomen op de vestiging.

Wil jij je hypotheek online regelen? Check of zelf regelen bij je past. Liever je hypotheek regelen samen met een adviseur? Dat kan natuurlijk ook.

 

Lees het persbericht.