Actueel Nieuws

Gemiddelde 30-jaars hypotheekrente duikt onder de 2 procent

De gemiddelde hypotheekrente voor een rentevaste periode van dertig jaar is voor het eerst onder de twee procent gedaald. Eind 2018 was dat nog bijna een procent hoger, namelijk 2,94 procent.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 12/12/2020
daling krijtbord

Wij hebben alle actuele rentestanden op een rijtje gezet en het gemiddelde berekend. Eind januari lag de gemiddelde dertigjaarsrente op 2,02 procent. Deze zakte eind vorige week naar de twee procent. Het gaat dan wel om hypotheken afgesloten met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). De gemiddelde dertigjaarsrente voor hypotheken zonder NHG ligt op 2,44 procent.

De laagste hypotheekrente voor dertig jaar met NHG wordt aangeboden door Hypotrust, namelijk 1,84 procent. HollandWoont, Lloyds Bank en NIBC Direct bieden allen rentes van 1,85%. 

Kortere rentevaste periodes

De rentestanden voor hypotheken met kortere rentevaste periodes liggen nog een stuk lager. Zet je de rente twintig jaar vast (met NHG), dan betaal je gemiddeld 1,61 procent rente (zonder NHG is dat 2,11 procent). Voor tien jaar rentevast betaal je 1,21 procent rente met NHG en 1,69 procent zonder.

Wil je onder de één procent duiken? Zet dan je hypotheek met NHG voor 5 jaar vast en je betaalt bij a.s.r. en Reaal slechts 0,9 procent rente. 

Meer dan hypotheekrente

Hoewel een lage hypotheekrente natuurlijk altijd fijn is, zijn er meer voorwaarden waarmee je rekening moet houden voordat je kiest voor een aanbieder. Wij zetten de belangrijkste voor je op een rijtje.

Actuele rentestanden

De Hypotheker geeft je een overzicht van alle actuele hypotheekrentestanden. Zo kun je de hypotheekrente goed vergelijken. De rentestanden worden dagelijks bijgewerkt. Zo weet je zeker dat je op de hoogte bent van de meeste actuele hypotheekrentes