Actueel Nieuws

1 op de 3 Nederlanders financiert verduurzaming mee met hypotheek

Door de stijgende energieprijzen wordt het meefinancieren van verduurzaming met een hypotheek voor nieuw aangekochte woningen steeds populairder. Zo werden er in het eerste kwartaal van 2022 bij 30 procent van de hypotheken met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) energie besparende maatregelen meegefinancierd.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 09/05/2022
Isoleren

Deze cijfers liggen aanzienlijk hoger dan vorig jaar rond deze tijd, toen 21 procent van de mensen met een NHG-hypotheek ook direct energiebesparende maatregelen meenamen bij de aankoop van een woning. Volgens NHG is deze ontwikkeling vooral de laatste jaren snel gegaan. In 2018 lag dit aantal bijvoorbeeld nog ‘maar’ op 8 procent. 

Oorzaken voor populariteit verduurzamen met hypotheek

NHG ziet de stijgende energieprijzen en de overheidssubsidies voor isolatie en zonnepanelen als belangrijke stimulans voor mensen om te verduurzamen. Een andere belangrijke reden is de hypotheekrente, die ondanks de recente stijging nog steeds historisch laag is. Dit zorgt ervoor dat het ook voor bestaande woningeigenaren voordelig is om hun hypotheek te verhogen of over te sluiten en tegelijkertijd het verduurzamen van hun woning mee te financieren.

Jouw huis verduurzamen?

Wil jij ook je huis verduurzamen en daarmee besparen op je maandlasten? Doe onze gratis Duurzaamheidscan en je berekent binnen enkele minuten hoe jij het beste kunt besparen en wat je terugverdientijd is.

 

Naar duurzaamheidsscan