De Hypotheker, SEH en Advieskeuze slaan de handen ineen voor het register Financieel Adviseur Duurzaam Wonen

De Hypotheker, SEH en Advieskeuze hebben het thema duurzaamheid hoog op de agenda staan. In deze tijd van hoge energieprijzen en dringende klimaatdoelstellingen is het belangrijker dan ooit om een bijdrage te leveren. Als onderdeel van de financiële sector hebben we daar een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Daarom lanceert SEH, in samenwerking met De Hypotheker en Advieskeuze, het register Financieel Adviseur Duurzaam Wonen met bijbehorend logo.

20221010 De Hypotheker Portretfotografie Menno Luiten Menno Luiten | Commercieel Directeur Menno Luiten is sinds 2019 Commercieel Directeur bij De Hypotheker. Samen met directievoorzitter Sanne de Laat en directeur Business Development Jasper Cuijten is hij verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van De Hypotheker formule. Voor zijn aanstelling was hij al Commercieel Directeur bij hypotheekverstrekkers Jungo en MUNT Hypotheken.
Leestijd: 5 min
Laatste update 28/03/2023

E-learning

De Hypotheker vindt dat haar hypotheekadviseurs een belangrijke rol hebben in een deskundig en eerlijk advies voor klanten bij het aanbrengen van energiebesparende voorzieningen en de financiële gevolgen hiervan. Hierdoor is het essentieel om de e-learning Adviseur Duurzaam Wonen te doorlopen. Menno Luiten, Commercieel Directeur bij De Hypotheker: “Verduurzaming en het financieren hiervan is een “brengproduct”. Veel klanten hebben even een zetje nodig om ermee aan de slag te gaan. Met de kennis uit de e-learning zorgen we ervoor dat al onze adviseurs het gesprek met hun klanten aangaan over het verduurzamen van hun woning en inzicht kunnen geven in de logische volgorde van het treffen van maatregelen. Adviseurs kunnen in de eerste lijn vragen over verduurzamen beantwoorden zonder dat zij hiermee op de stoel van een energieadviseur hoeven te zitten.” Als een adviseur het Certificaat Duurzaam Wonen heeft behaald, mag diegene zich vanaf 2023 specialist op het gebied van de financiering van energiebesparende maatregelen noemen.

Register Financieel Adviseur Duurzaam Wonen

In maart 2023 lanceren SEH, De Hypotheker en Advieskeuze samen het register Financieel Adviseur Duurzaam Wonen. Bart de Nie, directeur van de SEH zegt daarover het volgende: “de SEH ziet duurzaamheid al een aantal jaar als een belangrijk onderdeel van het hypotheekadvies. Als beroepsorganisatie vinden wij het belangrijk dat hypotheekadviseurs over de juiste kennis en vaardigheden beschikken om hun klanten het beste advies over de financiering van verduurzamingsmaatregelen te kunnen geven. Met het inrichten van een register met vakbekwaamheidseisen en het geven van informatie over de financiering van duurzaamheidsmaatregelen wordt dat het beste geborgd.” Alle bij de SEH ingeschreven financieel adviseurs worden na het succesvol afronden van de e-learning Adviseur duurzaam wonen automatisch opgenomen in het register van de Financieel Adviseur Duurzaam Wonen. Ook niet-erkende adviseurs kunnen zich aansluiten bij het register Financieel Adviseur Duurzaam wonen. Neem hiervoor contact op met de SEH via [email protected] of kijk op de vernieuwde website www.adviseurduurzaamwonen.nl.

Logo

Iedere adviseur die in het Register Financieel Adviseur Duurzaam Wonen is opgenomen, krijgt ook toegang tot het nieuwe logo. Dit biedt hypotheekadviseurs de mogelijkheid om naar hun klanten uit te dragen dat zij gecertificeerd zijn op het gebied van financieel advies over het verduurzamen van de woning. Menno Luiten: “Doordat het logo in de gehele branche ingezet wordt, creëren we een herkenbaar beeld voor de consument: adviseurs die in het register staan zijn dankzij het gebruik van het nieuwe logo herkenbaar als dé specialist op het gebied van de financiering van energiebesparende maatregelen.”

Zichtbaar op Advieskeuze

Als je in het bezit bent van het Certificaat Duurzaam Wonen en je het thema duurzaamheid bespreekt tijdens het adviesgesprek, komt dat naar boven via Advieskeuze. De consument geeft naast de beoordeling over de financiële dienstverlening ook aan of het onderwerp verduurzaming is besproken. Christian Bouter, medeoprichter van Advieskeuze over het initiatief: “De oprichting van het Register Financieel Adviseur Duurzaam Wonen door de SEH is een belangrijke mijlpaal voor Advieskeuze. Zodoende kunnen de vele bezoekers op het platform gericht in contact worden gebracht met een ‘groene’ financieel adviseur op basis van hun keurmerkregistratie en de onderbouwing door reviews van klanten. Door de samenwerking met de SEH wordt geborgd dat erkend financieel adviseurs en financieel adviseurs duurzaam wonen op de juiste wijze worden getoond in de zoekresultaten op Advieskeuze en de partnersites van aanbieders. Hiervoor wordt een datakoppeling tussen de SEH en Advieskeuze tot stand gebracht. Dit wordt automatisch geregeld voor alle financieel adviseurs, die de SEH-registratie en het certificaat Duurzaam Wonen al aan ons hebben doorgegeven. Fantastisch dat SEH en De Hypotheker het voortouw hebben genomen. Zij laten zien dat integrale samenwerking op het gebied van verduurzaming cruciaal is voor de gehele financiële sector.”