HR-ketels

Een goede CV-ketel zorgt voor veel comfort in huis. Zo is het altijd aangenaam warm wanneer het buiten koud is en heb je snel warm water. Moderne CV-ketels hebben een energiezuinige pomp om het water door de radiatoren of vloerverwarming te pompen. Daarmee wordt je energieverbruik aanzienlijk teruggedrongen.

Een HR-ketel gaat een stap verder en haalt meer warmte uit gas dan traditionele CV-ketels, door ook de warmte uit de waterdamp te benutten die vrijkomt bij de verbranding van aardgas. Moderne CV-ketels worden daarom ook wel hoogrendementsketels (HR-ketels) genoemd.

Kosten en besparing

De kosten van een HR-ketel verschillen sterk per merk en lopen uiteen van ongeveer € 1.000 tot € 2.500. Daarnaast kost de installering van een ketel nog een paar honderd euro. Afhankelijk van je energieverbruik en de zuinigheid van je oude cv-ketel kan je energiebesparing oplopen tot € 300.

Andere manieren om te verduurzamen

Naast het installeren van een HR-ketel zijn er nog een hoop andere mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Zoals bijvoorbeeld isolering van het dak, de vloeren of de muren of het installeren van zonnepanelen.
Terug naar duurzaam wonen arrow_forward