Execution only

Execution only betekent dat je, zonder advies van een hypotheekadviseur, zelf een hypotheek of verzekering afsluit. Je kiest zelf een hypotheekvorm en geldverstrekker, zorgt zelf voor een hypotheekaanvraag en onderhoudt dan ook het contact met de bank en de notaris.

Je kunt bij De Hypotheker terecht voor onafhankelijk advies en het afsluiten van een hypotheek. Wij vinden dat een klant altijd advies moet krijgen voordat hij een hypotheek kiest en daarom bieden wij niet de mogelijkheid om zelf een hypotheek af te sluiten.

Nadelen van execution only

Execution only is lang niet voor iedereen geschikt. Een verkeerde keuze kan namelijk grote gevolgen hebben. Bijvoorbeeld omdat je onverwacht aan het einde van de looptijd van je hypotheek een restschuld overhoudt of je pensioenaanvulling lager blijkt te zijn dan gedacht.

Kosten van execution only

Ook zonder voorafgaand advies krijg je bij execution only wel te maken met kosten, dat zijn de administratiekosten bij de partij waar je het product afsluit. In de regel zijn deze kosten wel lager dan het bedrag voor een volledig advies- en bemiddelingstraject.