Generatiehypotheek

Een generatiehypotheek kan een oplossing zijn voor starters op de woningmarkt die hun droomhuis zelf (nog) niet kunnen bekostigen. Veel starters hebben dit probleem: ze verdienen in de eerste jaren van hun carrière nog niet genoeg om een normale hypotheek te kunnen krijgen, of hebben nog niet het stabiele inkomen dat een hypotheek vereist. Waarom zou je niet de hulp van je familie inschakelen, als ze daar bereid toe zijn?

Hoe werkt een generatiehypotheek?

Bij een generatiehypotheek kunnen ouders of grootouders hun kind financieel bijstaan bij het afsluiten van een hypotheek. Ouders kunnen mede hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden voor de hypotheek, of er kan slechts een borgstelling afgesproken worden. Hierbij blijft het kind zelf hoofdelijk aansprakelijk, maar staan de ouders borg. De ouders worden alleen aansprakelijk voor het bedrag dat het kind niet kan lenen.

Het kiezen van de juiste hypotheekvorm

Welke constructie je ook kiest, als je samen met je ouders de financiering van je huis aangaat, wil je natuurlijk je zaken tot in de puntjes geregeld hebben. Daarbij is de keuze voor de juiste hypotheekvorm erg belangrijk. De generatiehypotheek is beperkt verkrijgbaar bij geldverstrekkers.

Ga je voor een annuïteiten- of een lineaire hypotheek

Maak een afspraak voor meer informatie

Als je familie je wil helpen met het financieren van je huis, is het goed om heldere afspraken te maken. Wat betekent dit alles voor jouw financiële situatie, en die van je familie? Een adviseur van De Hypotheker helpt je graag een overzichtelijke situatie te creëren. We helpen je de beste hypotheek te kiezen, en heldere afspraken te maken met alle betrokken partijen.

Maak voor meer informatie over een generatiehypotheek een afspraak met een adviseur bij jou in de buurt, of stel een vraag via ons contactformulier.

Afspraak maken arrow_forward