Begrippenlijst

In de begrippenlijst vind je uitleg over moeilijke begrippen rondom hypotheken en andere financiële onderwerpen.

Perspectiefverklaring, flexwerken en een hypotheek

Steeds meer mensen hebben een flexibele arbeidsovereenkomst. Wil je als flexwerker een huis kopen, dan kunnen geldverstrekkers terughoudend zijn bij het verstrekken van een hypotheek, omdat zij de zekerheid wensen van een vast contract. Randstad Nederland Groep (Randstad, Yacht, Tempo Team) vindt dat ook flexwerkers de mogelijkheid moeten hebben om een hypotheek af te sluiten. Daarom heeft ze samen met Vereniging Eigen Huis een perspectiefverklaring ontwikkeld. In een perspectiefverklaring wordt gekeken welk vooruitzicht een flexwerker heeft op de arbeidsmarkt. Met deze verklaring wordt het makkelijker voor flexwerkers om een huis te kunnen kopen.

Voor wie is de perspectiefverklaring?

Je komt in aanmerking voor een perspectiefverklaring als je:

  • Werkzaam bent bij Randstad Nederland Groep met een flexibele arbeidsovereenkomst.

  • Momenteel je inkomen via Randstad Nederland Groep ontvangt.

  • Meer dan 1 jaar aaneengesloten werkt via Randstad Nederland Groep.

Een perspectiefverklaring, hoe kom ik daar aan?

Je vraagt een perspectiefverklaring aan via je intercedent. Deze beoordeelt of je in aanmerking komt voor de verklaring. De aanvraagprocedure bestaat uit een dossiercheck, een onderzoek en een persoonlijk gesprek.

Check op je persoonlijke dossier

Je intercedent van het uitzendbureau doet een check op je persoonlijke werkdossier. Zo worden je persoonlijke gegevens, curriculum vitea, diploma’s, certificaten en je volledige arbeidsgeschiedenis gecontroleerd.

Onderzoek
Op basis van je dossier worden je inzetbaarheid, motivatie, flexibiliteit, mobiliteit en employability beoordeeld. Hiermee wordt inzichtelijk of je met jouw inzetbaarheid goede kansen hebt op de arbeidsmarkt.

Persoonlijk gesprek
Tijdens een persoonlijk gesprek worden alle zaken van de dossiercheck en het onderzoek doorgesproken. Op basis hiervan beoordeelt je intercedent jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Bij een positief oordeel ontvang je een perspectiefverklaring waarin staat dat je in staat bent om een stabiel inkomen uit arbeid te verwerven op tenminste je huidige inkomensniveau. Met de verklaring kun je vervolgens hypotheekadvies verkrijgen om een huis te kunnen kopen.

Hoe lang is een perspectiefverklaring geldig?

De verklaring is een half jaar na uitgifte geldig en wordt altijd samen met de reguliere werkgeversverklaring uitgegeven. Verloopt je verklaring na dit half jaar of wil je hem verlengen, dan kun je hem opnieuw aanvragen. De aanvraagprocedure start dan wel weer opnieuw waarmee je kansen op de arbeidsmarkt wederom worden bekeken.

Geldverstrekkers en een perspectiefverklaring

Je kunt met een perspectiefverklaring je hypotheek afsluiten via een aantal geldverstrekkers. Je kunt terecht bij ABN AMRO, Aegon, BLG, Florius, ING, Nationale Nederlanden, Obvion, Rabobank, Regiobank en SNS. En omdat De Hypotheker alle banken vergelijkt om jou de beste deal te bieden, kunnen wij ook jouw hypotheekadvies en de bemiddeling verzorgen van de perspectiefverklaring.

Flexwerken en een hypotheek? De Hypotheker helpt je

Heb jij als flexwerker een perspectiefverklaring en wil je een huis kopen? Dan staat De Hypotheker voor je klaar. We begeleiden je bij elke stap die je doorloopt als je een woning gaat kopen. We ondersteunen je met hypotheekadvies en maken een vergelijking van de verschillende geldverstrekkers voor je. Na vergelijking selecteren onze deskundige adviseurs de hypotheek met de gunstigste voorwaarden en desgewenst de laagste maandlasten. Dit levert jou de beste deal op!