Perspectiefverklaring, flexwerken en een hypotheek

Steeds meer mensen hebben een flexibele arbeidsovereenkomst. Wil je als flexwerker een huis kopen, dan kunnen geldverstrekkers terughoudend zijn bij het verstrekken van een hypotheek, omdat zij de zekerheid wensen van een vast contract. 

De perspectiefverklaring is in 2013 gestart op initiatief van Randstad, Obvion en Vereniging Eigen Huis (VEH). De verklaring wordt door de grootste hypotheekverstrekkers geaccepteerd met daarbij de mogelijkheid van een Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Wat is een perspectiefverklaring?

Met de perspectiefverklaring kan een hypotheek aangevraagd worden. Er wordt gekeken naar de toekomstige mogelijkheden van de flexwerker om een inkomen te vergaren. Het document laat zien dat er een objectief onderzoek is geweest naar de toekomstige arbeidsmarktpositie en verdiencapaciteit van de flexwerker. Dit geeft de hypotheekverstrekker het vertrouwen dat er een realistische inschatting is gemaakt. De perspectiefverklaring heeft bij grote hypotheekverstrekkers dezelfde waarde als een werkgeversverklaring.

Een perspectiefverklaring mag alleen worden afgegeven door een uitzendonderneming die in het register van de Stichting Perspectiefverklaring staat. Het register is te raadplegen op www.perspectiefverklaring.nl. Neem in ieder geval contact op met de intercedent van de uitzendonderneming waarbij je werkzaam bent. De intercedent kan je vertellen of de uitzendonderneming is geregistreerd bij de Stichting Perspectiefverklaring en hoe het proces verder verloopt.

Geldverstrekkers en een perspectiefverklaring

Je kunt met een perspectiefverklaring je hypotheek afsluiten via een aantal geldverstrekkers. Je kunt terecht bij ABN AMRO, Aegon, Allianz, ASR, BLG, Florius, Hypotrust, ING, Nationale Nederlanden, NIBC, Obvion, Rabobank, Regiobank, SNS en Vista. Omdat De Hypotheker alle banken vergelijkt om jou de beste deal te bieden, kunnen wij ook jouw hypotheekadvies en de bemiddeling verzorgen van de perspectiefverklaring.

Flexwerken en een hypotheek? De Hypotheker helpt je

Heb jij als flexwerker een perspectiefverklaring en wil je een huis kopen? Dan staat De Hypotheker voor je klaar. We begeleiden je bij elke stap die je doorloopt als je een woning gaat kopen. We ondersteunen je met hypotheekadvies en maken een vergelijking van de verschillende geldverstrekkers voor je. Na vergelijking selecteren onze deskundige adviseurs de hypotheek met de gunstigste voorwaarden en desgewenst de laagste maandlasten. Dit levert jou de beste deal op!

Afspraak maken arrow_forward