Blog Blog

8 tips om te besparen op je verbouwing

Je huis verbouwen kan flink in de papieren lopen. Geen overbodige luxe dus, om een beetje op de kleintjes te letten tijdens een verbouwing. De Hypotheker geeft je 8 tips om te besparen tijdens je verbouwing.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 15/05/2023
Istock 1155850766Klein

Vraag offertes op bij meerdere bedrijven

Misschien een schot voor open doel, maar ga niet direct akkoord bij de eerste de beste offerte. Vraag offertes aan bij meerdere aannemers of bedrijven waar je materialen wil kopen. De prijzen kunnen onderling namelijk erg uiteen lopen.

Zelf slopen

Het meeste sloopwerk is niet moeilijk om te doen en hoef je niet per se uit te besteden. Vraag wat vrienden of familie om je hiermee te helpen. Zorg er wel voor dat je precies weet wat en hoe je moet slopen. Je kunt hiervoor advies vragen aan de aannemer. Zo zorg je ervoor dat je niet per ongeluk een draagmuur sloopt..

Materialen hergebruiken

Niet alle materialen hoef je nieuw te kopen. Soms kun je materialen uit je huis of tuin prima hergebruiken. Denk bijvoorbeeld aan laminaat of tegels. 

Let op aanbiedingen in de bouwmarkt

Net als de supermarkten werken bouwmarkten graag met aanbiedingen. Houd daarom de folders in de gaten en sla je slag wanneer er een actie is. De bekende bouwmarkten hebben vaak minstens 25% korting op bijvoorbeeld verf, vloeren of gordijnen. De besparing kan daardoor flink oplopen!

Zoek online naar aanbiedingen en koop in bulk

Je hoeft niet alles in de bouwmarkt te kopen. Zeker als je precies weet wat je zoekt, kun je dingen online vaak goedkoper vinden. Koop slim in zodat je gebruik kunt maken van een bulkkorting. Koop bijvoorbeeld direct verf voor de hele woning.

Gereedschap lenen

Heb je handige mensen in je familie- of vriendenkring? Misschien kun je van hen wel een klopboor of een cirkelzaag lenen. Gereedschap dat je anders zou moeten huren of kopen. 

Vraag of je buren ook willen verbouwen

Misschien niet iets waar je direct aan denkt, maar vraag eens rond bij je buren of zij ook verbouw ideeën hebben. Misschien willen jullie allebei wel een dakkapel of een aanbouw. Door samen een aannemer in te huren kun je zo'n 10 tot 20 procent besparen. 

Maak gebruik van subsidies voor verduurzamen

Wil je tijdens het verbouwen ook direct je huis verduurzamen? Onderzoek dan goed of je een subsidie kunt krijgen. Je kunt bijvoorbeeld subsidie krijgen voor het isoleren van gevels, daken, muren, vloeren en HR++ glas, het aansluiten op een warmtenet of het plaatsen van een zonneboiler en/of warmtepomp.