Blog Blog

Checklist: hier moet je aan denken als je gaat verhuizen

Verhuizen naar een nieuwe locatie is een leuke ervaring, maar het vereist ook veel voorbereiding. Om je verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het belangrijk om aan de volgende vijf dingen te denken.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 07/04/2023
J8a1481 Social Media

1. Timing

Begin op tijd met het organiseren van de verhuizing. Plan alles zo veel mogelijk van tevoren, zoals het reserveren van een verhuisbedrijf, het inpakken van de spullen en het doorgeven van je adres aan belangrijke instanties.

2. Inventaris

Maak een inventarislijst. Noteer alle items die je verhuist, inclusief de locatie, zodat je een duidelijk overzicht houdt van wat je meeneemt en waar alles zich bevindt.

3. Verhuismateriaal

Pak de spullen in met behulp van verhuismateriaal. Gebruik kartonnen dozen en wikkel kostbare spullen bijvoorbeeld in bubbelplastic (kleine spullen) of (verhuis)dekens (grotere meubels).

4. Etiketten

Gebruik etiketten om de dozen te markeren waar de items in verpakt zijn. Schrijf op de etiketten wat er in de doos zit en/of in welke ruimte de doos moet komen te staan. Dit helpt je bij het herkennen van de dozen als je ze moet uitpakken.

5. Grote spullen eerst

Verhuis de grote meubels als eerste, zodat je een lege ruimte hebt om de rest van de spullen in te pakken. Door meubels als eerste te verhuizen, kun je de rest van de spullen makkelijker verplaatsen.