Blog Blog

Een penthouse in hartje Maastricht voor Ger

Ger (65) heeft vorig jaar een appartement gekocht in hartje Maastricht. Hij kreeg daarbij hulp van De Hypotheker. En dat was niet de eerste keer: “Ik heb al mijn huizen met hulp van De Hypotheker Maastricht gekocht. Je wordt er goed geadviseerd.” In deze blog deelt hij zijn verhaal.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 14/05/2021
Ger Henstra

“De huizenmarkt in Maastricht is momenteel een behoorlijk gekkenhuis. Ik was afgelopen voorjaar op zoek naar een appartement in het centrum. Ik ben gestopt met werken en vind het gezellig om in de stad te wonen. Ik deed een bod op een appartement, maar dat ging weg voor een ton boven de vraagprijs.”

Kopen en verbouwen

“Gelukkig kon ik via mijn aankoopmakelaar een eerste bezichtiging krijgen voor een prachtig penthouse in Ceramique, nog voordat het in de verkoop ging. Ik heb diezelfde dag een bod gedaan en dat werd geaccepteerd.

Het appartement heeft twee slaapkamers en een balkon over de volle lengte met een prachtig uitzicht. Ik was direct verliefd! Wel wilde ik nog het nodige verbouwen en naar mijn smaak maken. Met behulp van een aannemer en een binnenhuisarchitect zijn nieuwe vloeren, een nieuwe keuken en badkamer en een verlichtingsplan gerealiseerd. Ook is alles mooi strak en wit gestukt.

De verbouwing kon ik betalen van de overwaarde op mijn vorige woning en de overbruggingshypotheek. Tijdens de verbouwing woonde ik tijdelijk in een kleine studio. Twee maanden geleden ben ik in het penthouse getrokken.”

Advies van De Hypotheker

“Ik heb in mijn leven al meerdere huizen gekocht met hulp van De Hypotheker Maastricht. Ik vind het prettig dat je de keuze hebt uit veel hypotheekverstrekkers en dat je goed geadviseerd wordt. Je komt binnen met heel veel vragen en na een uur sta je opgelucht weer buiten, met een gerustgesteld gevoel. Ook het digitaal aanleveren van documenten gaat heel makkelijk via Mijn Hypotheker.

Ik zou De Hypotheker dan ook zeker aanbevelen. Ik heb tegen mijn zonen gezegd: ‘Daar moet je echt naartoe gaan!’. Het ging ook heel snel allemaal. Binnen drie à vier weken was alles rond.”

Fotoshoot gewonnen

“Via de Facebookpagina van De Hypotheker Maastricht won ik een fotorapportage van mijn nieuwe woning. De shoot was erg leuk! Ik had goed opgeruimd, zodat ik alles mooi kon showen. Ik ga de foto’s op Facebook zetten, zodat mijn vrienden en kennissen het kunnen zien. En het is ook mooie reclame voor de binnenhuisarchitect.”