Blog Blog

Huis verbouwen? Dit zijn de trends van 2023

Wil jij je huis verbouwen of ben je van plan een huis te gaan kopen en inrichten? Wij houden je graag op de hoogte van de vijf nieuwste woontrends. 

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 10/10/2022

1. Haal de natuur in huis

Werken met natuurlijke materialen is populair. Denk aan houten en stalen elementen en materialen zoals aardewerk, linnen en katoen. Maar ook bijvoorbeeld bamboe en kurk. De kleuren die hierbij passen zijn groen en beige. En natuurlijk zijn er véél planten en bloemen.

2. Zwart, zwarter, zwartst

Zwart blijft een trendkleur in het interieur van 2023. Denk aan zwarte plinten of lambrisering, maar ook aan geheel zwarte muren en keukens. Verder zijn rustige kleuren zoals beige populair. Een hele witte woning? Volgens de experts kan dat in 2023 echt niet meer.

3. Art deco maakt een comeback

Art deco is een excentrieke woonstijl uit de jaren '20 van de vorige eeuw. Honderd jaar later is deze stijl weer helemaal in. Denk aan rijke kleuren zoals dieppaars en koninklijk blauw, geometrische patronen en luxe materialen. Ook spiegels en gouden elementen passen binnen deze stijl. 

4. Duurzaamheid

Duurzaamheid en energiebesparing worden steeds belangrijker in de woonomgeving. Naast het goed isoleren van de woning of het toepassen van andere energiebesparende maatregelen kun je bijvoorbeeld ook investeren in een zuinige douchekop of een inductiekookplaat.

Maar denk ook aan duurzaamheid door middel van verantwoord materiaalgebruik. Bijvoorbeeld het kopen van tweedehands meubels of meubels van teruggewonnen hout of gerecycled plastic, het gebruik van duurzaam textiel, enzovoort.

5. Thuiskantoor of een werkplek integreren in het interieur

Een thuiswerkplek is in veel woningen niet meer weg te denken. Een extra ruimte is niet per se nodig: er zijn veel manieren om een thuiswerkplek te creëren. Zorg in ieder geval voor een goede stoel, lichtinval en een rustige plek met opbergmogelijkheden. Zo kun je na je werk makkelijker afschakelen zonder steeds geconfronteerd te worden met je werkspullen.