Blog Blog

Huis zonder tuin? Breng het groen naar binnen!

Niet iedereen heeft de beschikking over een tuin, maar dat betekent niet dat je niet kunt genieten van de voordelen van groen in je leven. Gelukkig zijn er talloze manieren om de natuur naar binnen te brengen en een groene oase te creëren in je eigen huis. In dit artikel delen we enkele handige tips om meer groen in je huis te halen.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 16/05/2023
planten groen in huis

Kamerplanten

Kamerplanten zijn de meest voor de hand liggende en veelzijdige optie om groen in je huis te brengen. Er zijn talloze soorten kamerplanten die gedijen in verschillende lichtomstandigheden. Bestudeer de behoeften van verschillende planten en kies degene die passen bij de omstandigheden in jouw huis. Plaats ze op strategische plekken, zoals vensterbanken, planken of hangende potten, om een levendige sfeer te creëren.

Verticale tuinen

Als je beperkte ruimte hebt, is een verticale tuin een uitstekende oplossing. Gebruik een muur of een vrijstaand rek om een verticaal tuinsysteem te creëren. Er zijn speciale plantenzakken en opbergrekken verkrijgbaar die je kunt gebruiken om planten verticaal te plaatsen. Vul ze met kruiden, varens, vetplanten of zelfs bloeiende planten voor een unieke en ruimtebesparende groene wand.

Hangende planten

Maak gebruik van ongebruikte hoeken of ruimte boven meubels door hangende planten op te hangen. Hangende potten met varens, slingerplanten of hangplanten zien er heel gezellig uit in je woning. Ze voegen niet alleen groen toe, maar creëren ook een interessante dimensie in de kamer.

Kunstplanten

Als je geen groene vingers hebt of niet veel tijd hebt om voor planten te zorgen, zijn kunstplanten een goede optie. Tegenwoordig zijn er hoogwaardige kunstplanten verkrijgbaar die nauwelijks van echt te onderscheiden zijn. Plaats ze op boekenplanken, tafels of aan de muur om een vleugje groen toe te voegen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over onderhoud.

Natuurlijke elementen

Naast planten kun je ook gebruik maken van natuurlijke elementen om een groene sfeer te creëren. Denk aan stenen, schelpen, drijfhout of kleine waterelementen zoals een minifontein of een aquarium.