Blog Blog

In de herfst besparen? Waarom je deze zomer nog je woning moet isoleren

De zomer is de perfecte tijd om na te denken over het isoleren van je woning. Hoewel het misschien tegenstrijdig lijkt om in de warmste tijd van het jaar te denken aan maatregelen om de kou buiten te houden, is dit eigenlijk het ideale moment om te beginnen met isoleren. 

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 11/05/2023
Jilles Verduurzamen Isolatie

Het isoleren van je woning in de zomer heeft een aantal voordelen. Ten eerste is het vaak makkelijker om een isolatiespecialist in te huren in de zomer, omdat deze dan minder druk zijn dan in de herfst en winter. Daarnaast kan het isoleren in de zomer zorgen voor een aangename temperatuur in huis. Door je woning te isoleren, hou je niet alleen de kou buiten, maar ook de warmte. Dit kan in de zomermaanden dus zorgen voor een koeler huis.

Voordelen van isoleren

Door je woning goed te isoleren, voorkom je dat warmte in de herfst en winter naar buiten lekt. Hierdoor hoef je minder te stoken om je huis warm te houden en kun je flink besparen op energiekosten. Bovendien zorgt goede isolatie ervoor dat je huis gelijkmatiger wordt verwarmd. Hierdoor hoef je minder te stoken en is het comfortabeler in huis.

Welke isolatiemaatregelen kun je nemen?

Er zijn verschillende isolatiemaatregelen die je kunt nemen om je woning te isoleren. Eén van de belangrijkste maatregelen is het isoleren van het dak. Warmte stijgt namelijk op en ontsnapt via het dak naar buiten. Door je dak te isoleren, kun je dit voorkomen. Ook het isoleren van de muren kan bijdragen aan een betere isolatie van je woning. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen voor spouwmuurisolatie of voor het isoleren van de buitenmuur.

Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de isolatie van de ramen en deuren. Dit zijn namelijk plekken waar warmte makkelijk kan ontsnappen. Door te kiezen voor HR++ beglazing en deuren met een goede afdichting, kun je dit voorkomen.

Deze zomer isoleren?

Door deze zomer nog te beginnen met het isoleren van je woning profiteer je al in de herfst van de voordelen. Ben je benieuwd naar de gemiddelde kosten van isolatie en manieren om dit te financieren? We vertellen je er graag meer over.

Lees meer over isolatie