Blog Blog

Lukt het niet om een huis te kopen? De Hypotheker helpt je verder

Door de al maar stijgende huizenprijzen en het krimpende aanbod zitten veel mensen die een huis zoeken met hun handen in het haar. Herkenbaar? Lees dan snel verder hoe De Hypotheker jou kan helpen bij het vinden én kopen van die ene woning!

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 05/08/2021
J8a2175 Social Media

Vaak wordt gedacht dat De Hypotheker alleen kan helpen bij het regelen van een hypotheek, wanneer het huis al gekocht is. Maar wist je dat De Hypotheker je naast hypotheekadvies ook begeleiding kan bieden bij de aankoop van een woning? Dit is wat wij voor je kunnen doen.

Goed beslagen ten ijs komen

Een goede voorbereiding is het halve werk. Kom daarom vóórdat je een bod gaat doen op een huis alvast vrijblijvend langs bij De Hypotheker. Hoe meer informatie je ons geeft (over bijvoorbeeld je inkomen, BKR status en spaarsaldo), des te beter wij kunnen berekenen hoeveel jij maximaal kunt (en wilt) bieden op een woning. En als je dan dat droomhuis tegenkomt, dan kun je zonder twijfel een daadkrachtig bod doen. Want op de huidige woningmarkt is er vaak geen tijd meer om er nog een nachtje over te slapen.

Zo biedt De Hypotheker ook het Hypotheker Certificaat aan. Dit certificaat, met daarop hoeveel je maximaal kunt lenen, kun je tonen aan de verkoopmakelaar. Zo kun je aantonen dat je je goed hebt voorbereid op de mogelijkheden tot het verkrijgen van een hypotheek en heeft de verkoper meer zekerheid dat jij als koper de financiering rond krijgt.

Je koppelen aan de juiste mensen

Bij De Hypotheker hebben wij contacten met veel verschillende professionals op de huizenmarkt. Zo kunnen we je koppelen aan een goede en betrouwbare aankoopmakelaar. Met een aankoopmakelaar neemt je slagingskans flink toe. De makelaar kent de markt en kan inschatten wat een realistische prijs is om te bieden en kans te maken op de woning. Veel makelaars zijn daarnaast ook taxateur en kunnen dus goed inschatten wat de taxatiewaarde van een huis zal worden. Hiermee kan je behoed worden voor het doen van een onverantwoord bod.

Denken in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden

Tegenwoordig komen veel mensen bij ons binnen met het gevoel: ik zal toch wel geen huis kunnen kopen. Maar bij De Hypotheker denken we liever in mogelijkheden in plaats van onmogelijkheden. We stimuleren je bijvoorbeeld om eens buiten je zoekgebied te kijken naar mooie kansen. En we kijken samen met je naar verschillende mogelijkheden, zoals een Starterslening, Duokoop of een familiehypotheek. En lukt het kopen van een huis op dit moment écht niet? Dan maken we samen een spaarplan en maken we na een half jaar een nieuwe afspraak, om te kijken wat er op dat moment mogelijk is.

De Hypotheker werkt met de hele markt

De Hypotheker is de grootste onafhankelijke hypotheekadviseur van Nederland en werkt samen met vrijwel wel alle hypotheekverstrekkers. Ook jouw eigen bank. Uit al deze partijen selecteren we voor jou de beste oplossing. Simpel gezegd: komt je hypotheek bij ons niet rond, dan gebeurt dat nergens.

Een samenwerking tussen klant en adviseur

Wij zien het kopen van een huis en de hypotheek rondkrijgen echt als een samenwerking met onze klant. Als hypotheekadviseur staan we jou op cruciale momenten bij, door bijvoorbeeld inzicht te bieden in je uitgaven, inkomsten en vermogen, contact te leggen met de makelaar, een biedingsstrategie te bepalen en mee te kijken met de koopakte. Het gaat dus veel verder dan alleen berekenen hoeveel je kunt lenen en een hypotheek regelen.

Als huizenkoper is het prettig om een expert te hebben die je vertrouwt, die aan jouw kant staat, de rust bewaart en zorgt dat je je hoofd koel houdt. Zo zorgen we er samen voor dat jij uiteindelijk dat huis kunt kopen waar je altijd al van droomde!
Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens contact op met een vestiging bij jou in de buurt. Onze aankoopservice is vrijblijvend, pas voor het advies en de bemiddeling van de hypotheek, gaat de teller lopen.

Afspraak maken