Blog Blog

Na de verbouwing: hoe is het nu met Christiana?

Eerder dit jaar kon je lezen hoe cosmetica adviseuse en lifestyle blogger Christiana (36) na haar scheiding haar eigen koopwoning kocht en verbouwde. Twee weken geleden is ze eindelijk ingetrokken in haar appartement. “Het voelt al helemaal als mijn thuis.”

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 26/09/2022
Voorlopig Koopcontract Getekend

Vorige keer dat we je spraken zat je nog middenin de verbouwing. Hoe is het allemaal verlopen?

Het is redelijk goed gegaan. De badkamer en het toilet zijn heel mooi geworden. Alleen met de keuken is van alles mis gegaan. Eerst was het aanrechtblad kwijt, toen paste het niet door het trapgat en moest er een hoogwerker komen. Vervolgens bleek het niet allemaal te passen en moest er een voorzetwand geplaatst worden. Dit heeft me een hoop stress en extra kosten bezorgd. De keuken is ook nog steeds niet af, maar ik kan gelukkig wel koken en de koelkast gebruiken.

Wat vervelend! Hoe voelt het verder in je nieuwe huis?

Het is fantastisch om weer een eigen plekje te hebben. Ik voelde me al heel snel thuis. Ook mijn hondje Sketch doet het goed. Het is wel even wennen voor zo’n beestje, daarom ben ik tijdens het verbouwen al af en toe een nachtje blijven slapen samen met Sketch. Dat voelde dan een beetje als op vakantie gaan.

Het is wel een beetje gek om alleen te gaan wonen. Ik was dertien jaar samen met mijn ex en heb daarna een half jaar bij mijn vader gewoond. Gelukkig voel ik me niet verdrietig. Ik kan goed alleen zijn. Bovendien woon ik bij mijn vader in de buurt, dat geeft een fijn gevoel.

Wat vind je het fijnste plekje in huis?

Absoluut de bank. Ik noem het mijn ‘wolkenbank’ en het zit echt fantastisch! Ik breng er veel tijd op door. Ook ben ik blij met mijn balkon. Ik heb allemaal bloembakken opgehangen en het is echt genieten om er te zitten. Gelukkig heb ik een zonnescherm, zodat ik er met die hitte afgelopen zomer ook goed kon vertoeven.

Heb je nog verdere verbouwplannen?

Er zijn nog wel wat dingen die moeten gebeuren, bijvoorbeeld het plafond in de keuken en plakplinten plaatsen. Maar mijn hoofd staat er nu echt even niet naar. Ik ben een beetje klus-moe. In mei kreeg ik de sleutel en sindsdien ben ik heel veel bezig geweest met het huis. Ik was niet dag in dag uit aan het klussen, maar ook in je hoofd ben je er veel mee bezig en dat kost energie. Het is nu even goed zo.

Heb je nog tips voor andere single huizenkopers en klussers?

Houd altijd rekening met onvoorziene kosten en gebeurtenissen. En probeer door dingen heen te kijken: elk huis heeft namelijk potentieel.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik dit in mijn eentje heb gedaan. Ik heb van een standaard appartement iets heel gaafs gemaakt. Nog geen jaar geleden was ik getrouwd, inmiddels ben ik gescheiden en heb ik in mijn eentje een huis gekocht én verbouwd. Dat ik in minder dan een jaar tijd vanaf nul alles weer heb opgebouwd, dat kan ik soms nog niet bevatten, maar ik ben wel erg trots op mezelf.

Om het te vieren heb ik afgelopen weekend mijn vader en zussen uitgenodigd voor een borrel. Dat was enorm gezellig. Ik hoop veel mooie nieuwe herinneringen te mogen maken in dit huis. Wat de toekomst brengt weet ik niet. Als ik één ding heb geleerd is het dit: je kunt wel dingen plannen, maar er kunnen altijd onvoorziene dingen gebeuren. Daarom leef ik liever in het nu.