Blog Blog

Wonen in de perfecte setting

In december van 2021 heeft De Hypotheker Maastricht een leuke actie gehouden onder klanten die dat jaar een woning hadden gekocht. Zij konden namelijk een fotoshoot winnen van hun net aangekochte woning. Evelyne Buck, hypotheekadviseur en eigenaar van de vestiging in Maastricht, ging met fotografe Nathalie op pad om de drie winnaars van de actie te interviewen. In deze blog doet Evelyne verslag van haar ontmoeting met winnaars Arjen en Petra, 61 en 59 jaar.

Evelyne Buck Evelyne Buck | Eigenaar De Hypotheker Maastricht Evelyne is sinds het jaar 2000 eigenaar van De Hypotheker in Maastricht. Zij omschrijft zichzelf als betrokken, betrouwbaar, eerlijk, enthousiast, gedreven, positief, creatief, oplossingsgericht, vooruitstrevend, vooruitdenkend en een teamplayer.
Leestijd: 5 min
Laatste update 06/08/2022
Arjen En Petra

Na ons bezoekje aan Danielle en Ingmar en Guy is het de beurt aan de laatste winnaars. Voor Arjen (kunstenaar en kunsthistoricus) en Petra (docente) was er lange tijd geen aanleiding om te verhuizen. Hun vorige woning bevatte veel herinneringen. Een behaaglijke kachel in de woonkamer, in het voorjaar de prachtige magnolia in de tuin en het vertrouwde kraken van de traptredes.

Plek voor een atelier

Toch kriebelde het onderhuids al een tijdje bij Arjen en Petra. Ze hadden behoefte aan meer ruimte. Een ruimte om in te kunnen zetten als atelier en werkkamer. Het koppel ging dan ook huizen bezichtigen die deze mogelijkheden boden.

Dat het niet gelijk raak was bij de eerste woningen, is niet verwonderlijk in deze huizenmarkt. Maar ook de eisen die Arjen en Petra hadden zorgden ervoor dat de zoektocht een tijdje duurde. Negen Maanden, tien woningen en drie biedingen later is het dan toch gelukt en kochten ze hun mooie huis in Meerssen, waarachter de Geul rustig kabbelt.

Arjen en Petra-sfeer

“Toen de verhuizing dichterbij kwam, vond ik dat wel erg spannend”, vertelt Petra. “Onze eigen woning was snel verkocht, maar zou de nieuwe woning ook wel echt een ‘Arjen en Petra sfeer’ krijgen? We hadden veel nieuwe spullen besteld met lange levertijden, maar zou het allemaal wel gaan passen?”

Gelukkig is dat helemaal goed gekomen. We lopen rond in een woning waar alles tot zijn recht komt en waar Arjen en Petra trots op zijn. Er is ruimte voor het zeer dierbare 16e-eeuwse secretaire van Petra. “Daar heb ik heel wat jaren naar gezocht. In de vorige woning kreeg dit wel een plek, maar op de plek in onze nieuwe woning floreert het veel meer.”

De favoriete plekken in de woning? Voor Arjen is dat het kantoordeel in de voorzijde van de woonkamer, waar hij erg van geniet en zich echt op zijn plek voelt. Voor Petra is het de bartafel in de keuken met zicht op de fantastische tuin.

Genieten van het leven

Er is dus al veel gebeurd in de woning, maar toch is er nog ergens op de achtergrond een project: de badkamer. “Maar dat is een zorg voor later”, schatert Petra, die met trots haar kruidentuin laat zien. “We gaan eerst genieten van dit leven.”

Onder de indruk van zoveel moois verlaten Nathalie en ik de woning. Ik ben blij dat ik een bijdrage heb kunnen leveren aan het levensgeluk van deze fijne, bijzondere mensen.