Home Campagne

Nieuwbouwwoning in de Bollenstreek? De Hypotheker helpt je bij de financiering!

In de Bollenstreek zijn er allerlei nieuwbouwprojecten. Denk aan Spoordijk, Vossepolder en 't Speykpark.

Zie je jezelf al wonen in een mooie nieuwbouwwoning in één van deze projecten? De Hypotheker legt je graag uit wat er allemaal bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt kijken.

Afspraak maken bij De Hypotheker Voorhout Afspraak maken bij De Hypotheker Lisse

Nieuwbouw in de Bollenstreek

Er zijn verschillende nieuwbouwprojecten in de Bollenstreek. Hieronder lichten we een aantal projecten uit:

  • Spoordijk: nieuwbouwproject Spoordijk is gelegen in Hooghkamer Voorhout. Hier worden 36 sfeervolle en ruime eengezinswoningen gerealiseerd. De woningen hebben een hoog afwerkingsniveau. Zo wordt er gebruik gemaakt van duurzame gevelsteen, zijn er wisselende kapvormen en heeft iedere woningen openslaande deuren die de woningen een warme, gezellige uitstraling geven. Duurzaamheid staat bij dit project hoog in het vaandel: alle woningen zijn zeer energiezuinig gebouwd.
  • Vossepolder: wil je duurzaam en gezond wonen, midden in de kleurrijke Bollenstreek? Dan is een nieuwbouwwoning in de nieuwe, groene woonwijk Vossepolder wellicht iets voor jou! Vossepolder ligt in het centraal gelegen dorp Hillegom: tussen Haarlem, Leiden en Amsterdam in. De komende periode worden er ruim zestig nieuwe woningen gebouwd. Denk aan appartementen, starters- en doorstroomwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en een vrijstaande villa. Deze woningen hebben met elkaar gemeen dat ze allemaal zeer energiezuinig zijn. Zo komen er zonnepanelen op het dak, zijn de woningen gasloos en is de isolatie optimaal. Hierdoor profiteer je van een gezond binnenklimaat. 
  • 't Speykpark: inmiddels is fase 3 van nieuwbouwproject 't Speykpark in Lisse gestart. In deze fase worden 40 energieneutrale eengezinswoningen gerealiseerd, onderverdeeld in rijtjeshuizen, herenhuizen en twee-onder-een-kapwoningen. In Lisse woon je veelzijdig en heb je alle voorzieningen in de buurt. Daarnaast komen er een paar maanden per jaar toeristen uit de hele wereld om de bloemenpracht van de Keukenhof te bewonderen. Ga je liever naar het strand of maak je liever een wandeling in de natuur? Het strand van Noordwijk en natuurgebied het Groene Hart zijn dichtbij! 

Hypotheek bij een nieuwbouwwoning

Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan ben je zeker van goede isolatie, een energiezuinige installatie en modern sanitair. Bovendien kun je het huis en de tuin helemaal naar eigen smaak inrichten. Soms is het mogelijk om een huis "kaal" te laten opleveren. Dan zijn alleen de buitenmuren en de kozijnen aanwezig. De rest laat je zelf naar eigen voorkeur afbouwen. Dit wordt aangeduid met de term casco.

Koop je alleen een kavel grond, dan kun je een huis laten bouwen naar eigen smaak. Je krijgt bij nieuwbouw dus te maken met allerlei extra kosten, zoals tuinaanleg en erfafscheiding, wand- en vloeraankleding en eventueel meerwerk van de aannemer. Houd bij de aankoop van een nieuwbouwwoning ook rekening met de kosten van bouwrente of depotrente.

Kosten aankoop nieuwbouwwoning

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning komen er allerlei extra kosten. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de aanleg van de tuin en erfafscheiding. De bijkomende kosten bij aankoop van een nieuwbouwwoning bedragen gemiddeld 9 procent van de koopprijs. Je kunt drie type kosten onderscheiden: kosten voor de aankoop, kosten voor het verkrijgen van de hypotheek en kosten aan het huis zelf. 

Onder kosten voor de aankoop valt de bouwrente en eventuele notariskosten om eigenaar te worden van de grond. Bij kosten voor het verkrijgen van de hypotheek moet je denken aan advies- en bemiddelingskosten, het opstellen van de hypotheekakte door de notaris, taxatiekosten, aanvraag van de Nationale Hypotheek Garantie, rente en kosten van een eventueel overbruggingskrediet, bereidstellingsprovisie en renteverlies. Tot slot heb je natuurlijk ook kosten aan het huis zelf. Hierbij moet je denken aan de inrichting, schilderen / behangen en meerwerk. 

Alles weten over het kopen van een nieuwbouwhuis

Meer weten over het kopen van een nieuwbouwwoning? Kom langs bij De Hypotheker om jouw financiële mogelijkheden te bespreken. Je eerste afspraak is kosteloos en vrijblijvend.

Afspraak maken bij De Hypotheker Voorhout Afspraak maken bij De Hypotheker Lisse