Home Campagne

Nieuwbouwwoning in Etten-Leur? De Hypotheker helpt je bij de financiering!

In Etten-Leur zijn er allerlei nieuwbouwprojecten. Op deze pagina worden de belangrijkste daarvan uitgelicht. Zie je jezelf al wonen in een mooie nieuwbouwwoning in Etten-Leur en omgeving? De Hypotheker legt je graag uit wat er komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning.

Afspraak maken

Nieuwbouw Etten-Leur

In Etten-Leur zijn er verschillende nieuwbouwprojecten in ontwikkeling. Hieronder lichten we er een aantal uit:

  • Couperuspark - aan de Couperuslaan in Etten-Leur worden vier fraaie wooncomplexen ontwikkeld. Verdeeld over deze gebouwen komen in totaal 100 appartementen, waarvan 64 koopappartementen zijn. Deze worden allemaal uitgerust met de nieuwste duurzaamheidstechnieken, zijn gasloos en voorzien van een individuele warmtepomp. Ook is er een parkeergarage, zodat je je auto droog en veilig kunt parkeren.  
  • De Streek - op slechts een paar minuten van het bos, het winkelcentrum, scholen en sportvelden vind je nieuwbouwproject De Streek. Een unieke wijk op een prachtige locatie in Etten-Leur: de groene zuidrand. Deze nieuw herrezen wijk bestaat uit drie buurten met karakteristieke, comfortabele woningen. Bovendien is iedere koopwoning in De Streek gasloos en voorzien van een zeer gebruiksvriendelijke installatie die volledig in de eigen energiebehoefte voorziet. Hierdoor geniet je het hele jaar door van een prettig klimaat en profiteer je van een lage energierekening!
  • Van Bergenpark - Vlakbij winkelcentrum Van Bergenplein in Leur wordt nieuwbouwproject Van Bergenpark ontwikkeld. Er komen verschillende woningtypen en er wordt gestart met de bouw van 20 appartementen in het St. Antoniusgebouw. Deze variëren in grootte van 75 m2 t/m circa 145 m2. 
  • De Tuinderij Zundert - aan de rand van het plaatsje Zundert komt nieuwbouwproject De Tuinderij. Hier worden zowel rijtjeshuizen en twee-onder-eenkapwoningen als vrijstaande woningen en bouwkavels ontwikkeld. 
  • Het Juvenaat - wil je wonen in een duurzaam leefklimaat en groene omgeving? Dan is een woning in Het Juvenaat iets voor jou! Dit nieuwbouwproject bestaat uit 120 appartementen en bevindt zich in het voormalige internaatgebouw Edward Poppe en op de Zonnestadkamer. De appartementen variëren in grootte tussen de 62 en 101 m2 woonoppervlak. Voor ieder wat wils dus. In Het Juvenaat waan je je in een groene oase. De bestaande bomenstructuur blijft grotendeels gehandhaafd en het gebied nodigt uit om te wandelen en te fietsen.

Hypotheek bij een nieuwbouwwoning

Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan ben je zeker van goede isolatie, een energiezuinige installatie en modern sanitair. Bovendien kun je het huis en de tuin helemaal naar eigen smaak inrichten. Soms is het mogelijk om een huis "kaal" te laten opleveren. Dan zijn alleen de buitenmuren en de kozijnen aanwezig. De rest laat je zelf naar eigen voorkeur afbouwen. Dit wordt aangeduid met de term casco.

Koop je alleen een kavel grond, dan kun je een huis laten bouwen naar eigen smaak. Je krijgt bij nieuwbouw dus te maken met allerlei extra kosten, zoals tuinaanleg en erfafscheiding, wand- en vloeraankleding en eventueel meerwerk van de aannemer. Houd bij de aankoop van een nieuwbouwwoning ook rekening met de kosten van bouwrente of depotrente.

Kosten aankoop nieuwbouwwoning

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning komen er allerlei extra kosten. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de aanleg van de tuin en erfafscheiding. De bijkomende kosten bij aankoop van een nieuwbouwwoning bedragen gemiddeld 9 procent van de koopprijs. Je kunt drie type kosten onderscheiden: kosten voor de aankoop, kosten voor het verkrijgen van de hypotheek en kosten aan het huis zelf. 
Onder kosten voor de aankoop valt de bouwrente en eventuele notariskosten om eigenaar te worden van de grond. Bij kosten voor het verkrijgen van de hypotheek moet je denken aan advies- en bemiddelingskosten, het opstellen van de hypotheekakte door de notaris, taxatiekosten, aanvraag van de Nationale Hypotheek Garantie, rente en kosten van een eventueel overbruggingskrediet, bereidstellingsprovisie en renteverlies. Tot slot heb je natuurlijk ook kosten aan het huis zelf. Hierbij moet je denken aan de inrichting, schilderen / behangen en meerwerk.

Alles weten over het kopen van een nieuwbouwhuis

Meer weten over het kopen van een nieuwbouwwoning? Kom langs bij De Hypotheker in Etten-Leur om jouw financiële mogelijkheden te bespreken. Je eerste afspraak is kosteloos en vrijblijvend.

Afspraak maken