Home Campagne

Nieuwbouwwoning in Lelystad? De Hypotheker helpt je bij de financiering!

In Lelystad zijn er allerlei nieuwbouwprojecten. Parkwijk, de Hoekse Olm, Kade 3 en Buitenhof zijn hier enkele voorbeelden van.

Zie je jezelf al wonen in een mooie nieuwbouwwoning in Lelystad? De Hypotheker legt je graag uit wat er allemaal bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt kijken.

Afspraak maken

Nieuwbouw Lelystad

Er zijn verschillende nieuwbouwprojecten in Lelystad. Hieronder lichten we een aantal projecten uit:

  • Parkwijk: nieuwbouwproject Parkwijk bestaat uit 135 nieuwbouwwoningen die ingedeeld kunnen worden in verschillende typen. Er komen onder andere rij- en hoekwoningen, eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen en levensloopgeschikte patiowoningen. Parkwijk wordt een autoluwe woonbuurt met gezellige hofjes en knusse slenterstraatjes. Een kindvriendelijke buurt waar je het dorpsgevoel kunt ervaren, terwijl je toch dicht bij de stad woont. 
  • Hoekse Olm: in de Hoekse Olm, dichtbij het Olmenpark worden 31 duurzame nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Deze woningen bieden het beste van twee werelden: aan de ene kant heb je de natuur in de vorm van het polderlandschap, het Markermeer en de Oostvaardersplassen, maar aan de andere kant ben je ook zó in het centrum van Lelystad. 
  • Kade 3: wil je wonen aan het water? Dan is nieuwbouwproject Kade 3 iets voor jou! Je hebt hier namelijk prachtig uitzicht over het Markermeer. Kade 3 is de derde en tevens laatste fase van de nieuwbouw aan de Suyderseeboulevard in Lelystad. Er worden appartementen, penthouses, kadewoningen en dijkwoningen gerealiseerd. Deze kenmerken zich door de markante, kubistische architectuur. De bouw van dit project start in maart 2020. 
  • Buitenhof: wonen in nieuwbouwproject Buitenhof biedt vele mogelijkheden. Zo zijn er verschillende vrije kavels, heb je keuze uit diverse woontypen, verschillende sferen en is er een groot aantal standaard opties en uitbreidingsmogelijkheden. Hierdoor kun je jouw ideale nieuwbouwwoning realiseren. De nieuwbouwwoningen in Buitenhof worden omgeven door groen, water en rust, maar de Randstad is nabij. 

Overige nieuwbouwprojecten in Lelystad

Naast bovengenoemde projecten, zijn ook onderstaande nieuwbouwprojecten in ontwikkeling:

  • Schoener-West: riant en luxe wonen in het hart van Lelystad, maar omgeven door groen en water. Dit project bestaat uit 8 zeer ruime halfvrijstaande villa's. 
  • De Jonge Mondriaan 2.0: duurzame, energiezuinige woningen tussen stad en natuur in. Je woont naast De Oostvaardersplassen en bosgebied Hollandse Hout, maar alle voorzieningen zijn binnen handbereik. 
  • Wonen in Batavia Haven: appartementencomplex met 36 woningen met uitzicht op het Markermeer. Het ontwerp is gebaseerd op de pakhuizen uit de Gouden Eeuw met strakke lijnen en hoge ramen.
Lelyleven

Hypotheek bij een nieuwbouwwoning

Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan ben je zeker van goede isolatie, een energiezuinige installatie en modern sanitair. Bovendien kun je het huis en de tuin helemaal naar eigen smaak inrichten. Soms is het mogelijk om een huis "kaal" te laten opleveren. Dan zijn alleen de buitenmuren en de kozijnen aanwezig. De rest laat je zelf naar eigen voorkeur afbouwen. Dit wordt aangeduid met de term casco.

Koop je alleen een kavel grond, dan kun je een huis laten bouwen naar eigen smaak. Je krijgt bij nieuwbouw dus te maken met allerlei extra kosten, zoals tuinaanleg en erfafscheiding, wand- en vloeraankleding en eventueel meerwerk van de aannemer. Houd bij de aankoop van een nieuwbouwwoning ook rekening met de kosten van bouwrente of depotrente.

Kosten aankoop nieuwbouwwoning

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning komen er allerlei extra kosten. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de aanleg van de tuin en erfafscheiding. De bijkomende kosten bij aankoop van een nieuwbouwwoning bedragen gemiddeld 9 procent van de koopprijs. Je kunt drie type kosten onderscheiden: kosten voor de aankoop, kosten voor het verkrijgen van de hypotheek en kosten aan het huis zelf. 
Onder kosten voor de aankoop valt de bouwrente en eventuele notariskosten om eigenaar te worden van de grond. Bij kosten voor het verkrijgen van de hypotheek moet je denken aan advies- en bemiddelingskosten, het opstellen van de hypotheekakte door de notaris, taxatiekosten, aanvraag van de Nationale Hypotheek Garantie, rente en kosten van een eventueel overbruggingskrediet, bereidstellingsprovisie en renteverlies. Tot slot heb je natuurlijk ook kosten aan het huis zelf. Hierbij moet je denken aan de inrichting, schilderen / behangen en meerwerk. 

Alles weten over het kopen van een nieuwbouwhuis

Meer weten over het kopen van een nieuwbouwwoning? Kom langs bij De Hypotheker in Lelystad om jouw financiële mogelijkheden te bespreken. Je eerste afspraak is kosteloos en vrijblijvend.

Afspraak maken