Nieuwbouwwoning in Veenendaal? De Hypotheker helpt je bij de financiering!

In Veenendaal zijn er allerlei nieuwbouwprojecten. Vooral het gebied Veenendaal-Oost is sterk in ontwikkeling. Daar vind je onder andere Eiland C, Archipel, Grønn, DOK6, De Kade en LEIV. Daarnaast zijn ook in het overige deel van Veenendaal allerlei nieuwbouwprojecten in ontwikkeling. Petenbos, Brouwershof en De Veense Poort zijn hier voorbeelden van. Zie je jezelf al wonen in een mooie nieuwbouwwoning in Veenendaal? De Hypotheker legt je graag uit wat er allemaal bij het kopen van een nieuwbouwwoning komt kijken.

Nieuwbouw Veenendaal-Oost

Veenendaal-Oost bestaat uit drie deelplannen: Buurtstede, Veenderij en Groenpoort. In Veenendaal-Oost zijn er verschillende nieuwbouwprojecten:
  • Eiland C: een gevarieerd aanbod gasloze en energiezuinige tussen-, hoek- en twee-onder-één-kapwoningen. 
  • Archipel: vrijstaande villa's, twee-onder-één-kapwoningen en bungalows met een prachtige ligging aan het water. 
  • De Kade: centraal gelegen rijtjeshuizen die door hun indeling, formaat en prijs uitermate geschikt is voor starters of mensen die een tweede stap in hun wooncarrière willen zetten. 
  • Eiland O: vrije kavels voor vrijstaande woningen in verschillende formaten. Prachtige ligging vlakbij natuurgebied De Groene Grens en alle voorzieningen in de buurt. 
  • DOK6: appartementen met ruim balkon en uitzicht over het water. Gelegen aan de zonnige zuidkant van het centrale wooneiland L. 
  • GRØNN: duurzame twee-onder-één-kapwoningen direct gelegen aan het uitgestrekte natuurgebied De Groene Grens. 
  • LEIV: stadswoningen die perfect zijn als woon-werk woning of generatiewoning waarbij een ouder zelfstandig op de begane grond kan wonen. 

Overige nieuwbouwprojecten in Veenendaal

Ook in het overige deel van Veenendaal zijn er nieuwbouwprojecten in ontwikkeling:
  • Petenbos: ruime, energiezuinige twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woonhuizen met garage gelegen aan de bossen van Veenendaal. 
  • Brouwershof: een uitgebreid project met zowel appartementen, herenhuizen en stadswoningen. Alle huizen zijn voorzien van een eigen parkeerplaats en buitenruimte in de vorm van een balkon, dakterras of tuin. 
  • De Veensche Poort: aan de westkant van Veenendaal vind je de Veense Poort. Hier vind je o.a. verandawoningen, gezinswoningen en appartementen. 


Hypotheek bij een nieuwbouwwoning

Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan ben je zeker van goede isolatie, een energiezuinige installatie en modern sanitair. Bovendien kun je het huis en de tuin helemaal naar eigen smaak inrichten. Soms is het mogelijk om een huis "kaal" te laten opleveren. Dan zijn alleen de buitenmuren en de kozijnen aanwezig. De rest laat je zelf naar eigen voorkeur afbouwen. Dit wordt aangeduid met de term casco.

Koop je alleen een kavel grond, dan kun je een huis laten bouwen naar eigen smaak. Je krijgt bij nieuwbouw dus te maken met allerlei extra kosten, zoals tuinaanleg en erfafscheiding, wand- en vloeraankleding en eventueel meerwerk van de aannemer. Houd bij de aankoop van een nieuwbouwwoning ook rekening met de kosten van bouwrente of depotrente.


Kosten aankoop nieuwbouwwoning

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning komen er allerlei extra kosten. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de aanleg van de tuin en erfafscheiding. De bijkomende kosten bij aankoop van een nieuwbouwwoning bedragen gemiddeld 9 procent van de koopprijs. Je kunt drie type kosten onderscheiden: kosten voor de aankoop, kosten voor het verkrijgen van de hypotheek en kosten aan het huis zelf. 

Onder kosten voor de aankoop valt de bouwrente en eventuele notariskosten om eigenaar te worden van de grond. Bij kosten voor het verkrijgen van de hypotheek moet je denken aan advies- en bemiddelingskosten, het opstellen van de hypotheekakte door de notaris, taxatiekosten, aanvraag van de Nationale Hypotheek Garantie, rente en kosten van een eventueel overbruggingskrediet, bereidstellingsprovisie en renteverlies. Tot slot heb je natuurlijk ook kosten aan het huis zelf. Hierbij moet je denken aan de inrichting, schilderen / behangen en meerwerk. 


Alles weten over het kopen van een nieuwbouwhuis

Meer weten over het kopen van een nieuwbouwwoning? Kom langs bij De Hypotheker in Veenendaal om jouw financiële mogelijkheden te bespreken. Je eerste afspraak is kosteloos en vrijblijvend.

Afspraak maken arrow_forward