Besparen op je overlijdensrisicoverzekering

header-image
Als je een tijd geleden je overlijdensrisicoverzekering hebt afgesloten, dan is de kans groot dat je kunt besparen door je verzekering over te sluiten. Met onze handige tool weet je binnen enkele minuten of en hoeveel je kunt besparen.

Bereken je mogelijke besparing

Wat is je geboortedatum?
Berekenen
Onze klanten beoordelen ons met een 9,6 op basis van 19481 beoordelingen.
Bekijk hier onze beoordelingen.

Disclaimer

Deze berekening wordt uitgevoerd op basis van algemene uitgangspunten en de gegevens die je invoert. De uitkomst van de berekening is uitsluitend ter indicatie en daaraan kunnen dan ook geen rechten ontleend worden. Tevens gaan wij er in de berekening vanuit dat de aanvrager in goede gezondheid is.

De Hypotheker aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor de werking van de berekening, danwel voor de uitkomst daarvan.
Verzekering oversluiten?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je een overlijdensrisicoverzekering wil oversluiten.

Nieuwe verzekering aanvragen

open-item
Wanneer je besluit je overlijdensrisicoverzekering over te sluiten, dan is het belangrijk om eerst een nieuwe verzekering aan te vragen en te wachten op goedkeuring, voordat je de oude verzekering beëindigt.

Toestemming vragen

open-item
Is je verzekering verpand aan je hypotheek, dan moet je toestemming vragen aan je hypotheekverstrekker om de verzekering te wijzigen. Je hypotheekadviseur bij De Hypotheker kan je hier in begeleiden.

Gezondheidsverklaring invullen

open-item
Bij het aanvragen van een overlijdensrisicoverzekering is je gezondheid van belang. Daarom moet je een gezondheidsverklaring invullen en kan zelfs een medische keuring geëist worden. Ben je helemaal gezond? Dan word je geaccepteerd tegen de getoonde premie. Ben je echter niet (helemaal) gezond, dan kan de verzekeraar je een voorstel doen tegen een hogere premie of je aanvraag zelfs helemaal afwijzen.

Vergelijking maken

open-item
De berekening vergelijkt niet alle aanbieders. Wil je wel een totale vergelijking, maak dan een afspraak op een vestiging bij jou in de buurt.