Maximale hypotheek berekenen

Met onze hypotheekberekening kun je makkelijk online je hypotheek berekenen. Zo weet je meteen binnen welk budget je naar woningen kunt kijken. Handig als je op zoek bent naar een koophuis, of als je gewoon nieuwsgierig bent: hoeveel hypotheek kan ik krijgen in 2023? 

Bereken je maximale hypotheek

Bruto jaarinkomen
Leeftijd
Koop je een huis met je partner?
Bereken jaarinkomen of inkomen als ondernemer
Berekenen
Hypotheker9443 1
  • Onafhankelijk hypotheekadvies

    Wij vergelijken meer dan 40 banken en zoeken voor jou de beste deal.

  • Altijd in de buurt

    Met bijna 180 vestigingen zitten we altijd bij je in de buurt.

  • Ruim 35 jaar ervaring

    Sinds 1985 hebben onze ervaren adviseurs ruim 1 miljoen mensen aan hun (t)huis geholpen.

Meer berekenen

Heb je je droomhuis gevonden? Doe dan onze volgende berekeningen.

Kan ik dit huis betalen?

De Hypotheker heeft een handige rekentool ontwikkeld waarmee jij snel kunt berekenen: hoeveel kan ik lenen? Zo weet je in een handomdraai of je de woning die jij op het oog hebt, kunt betalen. Goed om te weten voordat je op huizenjacht gaat.

Kan ik dit huis betalen?

Wat worden mijn maandlasten?

Heb je een leuke woning gevonden en benieuwd wat je maandlasten worden? Met onze tool kun je niet alleen je max hypotheek berekenen, maar ook eenvoudig je maandelijkse hypotheeklasten berekenen.

Wat worden mijn maandlasten?
07 Persoon Die Naar Toekomst Kijkt@4X

Wil je meer dan alleen je maximale hypotheek berekenen?

Ten eerste wilde je vast weten: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Nu je weet wat je maximale hypotheek is, wil je misschien meer weten. Hieronder vind je extra informatie om je goed voor te bereiden op het afsluiten van een hypotheek.

Meer lezen

Wat is de actuele hypotheekrente?

open-item

Wij geven je het meest actuele renteoverzicht van ruim 40 hypotheekaanbieders.

De hypotheekrenteverwachting in 2023

open-item

Benieuwd naar de renteontwikkeling in 2023? Onze drie rente-experts van ABN AMRO, ING en Obvion delen om de week hun verwachtingen over de korte en lange hypotheekrente.

Hoeveel kan ik lenen? Hypotheekregels 2023

open-item

In 2023 kun je maximaal 100 procent van de woningwaarde lenen. Dit betekent dat je de bijkomende kosten, de kosten koper, van eigen geld moet betalen. Ga je voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie, dan kan dat in 2023 tot een woningwaarde van € 405.000.

Een annuïtaire of lineaire hypotheek?

open-item

Met onze rekentool kun je zowel een annuïteitenhypotheek berekenen als een lineaire hypotheek berekenen. Wat het verschil is tussen deze hypotheekvormen, leggen we je graag uit.

Wat doen onze hypotheekadviseurs?

open-item

Ben je klaar voor een gesprek met een hypotheekadviseur? Lees wat onze adviseurs voor je kunnen betekenen en maak direct een afspraak.

Veelgestelde vragen over online je hypotheek berekenen

Bij een maximale hypotheek berekening komt veel kijken. Deze vragen stellen onze klanten ons vaak.

Hoe werkt de maximale hypotheekberekening?

open-item

Met onze maximale hypotheekberekening kun je jouw onafhankelijke hypotheek berekenen. De hypotheek calculator berekent aan de hand van gegevens die jij invult (zoals je inkomen en eventuele leningen of schulden) en de huidige rentestanden hoeveel jij maximaal kunt lenen voor een hypotheek. De berekening betreft een indicatie, zodat je weet binnen welke prijsklasse je naar woningen kunt zoeken. We raden je aan om daarnaast een (vrijblijvende) afspraak te maken met een hypotheekadviseur. De adviseur brengt jouw gehele (financiële) situatie in kaart en neemt de tijd je goed te adviseren over je maximale hypotheek en andere vraagstukken.

Kan ik ook de maandlasten van mijn maximale hypotheek berekenen?

open-item

Jazeker! Wij hebben een speciale maandlasten rekentool ontwikkeld. Door onder andere het gewenste hypotheekbedrag en je bruto jaarsalaris in te vullen, bereken je binnen enkele minuten hoe hoog de maandlasten van je hypotheek zullen zijn, zowel netto als bruto.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor een hypotheek?

open-item

Als je een hypotheek gaat afsluiten, komen daar een aantal kosten bij kijken. Deze kosten kun je sinds 1 januari 2018 niet meer meefinancieren in je hypotheek. Je hebt daarom eigen geld nodig als je een huis gaat kopen. Je moet dan denken aan een bedrag van ongeveer vier tot zes procent van de koopsom.

Ik ben zzp'er. Hoe kan ik mijn maximale hypotheek berekenen?

open-item

In onze rekentool hebben we rekening gehouden met zelfstandig ondernemers. Naast het invulveld voor het bruto jaarsalaris zie je een rekenmachine. Als je daar op klikt en vervolgens voor "Ik ben zelfstandige" verschijnt de module voor zelfstandig ondernemers. Hier kun je je jaarcijfers invullen, zodat wij je maximale hypotheek kunnen berekenen.

Bepaal zelf hoe je jouw hypotheek regelt

Bij ons bepaal je zelf hoe je jouw hypotheek regelt. Wil je zelf online en voordelig aan de slag? Of heb je liever extra hulp van één van onze 400 ervaren adviseurs? Je sluit bij ons je hypotheek af op jouw manier.

Zelfzeker

Deskundig onafhankelijk hypotheekadvies
Binnen 1 werkdag teruggebeld
Regel je hypotheek online waar en wanneer je zelf wilt
Één face-to-face gesprek
Op te schalen naar volledige ontzorging
richtprijs
1.495,-

Jazeker

Deskundig onafhankelijk hypotheekadvies
Binnen 1 werkdag teruggebeld
Je bepaalt zelf in welke mate je gebruik maakt van onze online tools
Meerdere face-to-face-gesprekken
Op te schalen naar volledige ontzorging
richtprijs
2.495,-

Pluszeker

Deskundig onafhankelijk hypotheekadvies
Binnen 1 werkdag teruggebeld
Onbeperkt aantal face-to-face-gesprekken
Volledige ontzorging: de adviseur neemt alles voor je uit
richtprijs
€ 3495,-