12-6-2018

5 Manieren om een huis te kopen

Als koper op de woningmarkt heb je volop keuze. Je kunt niet alleen het type huis kiezen dat bij je past, maar ook de manier waarop je dat huis koopt. Wij zetten 5 verschillende manieren voor je op een rij.

Via-via

Rechtstreeks in contact staan met de verkoper(s) is een heel ontspannen manier van een woning kopen. Vaak gaat het dan om familie of een bekende. Maar het kan ook iets verder weg zijn en dat je er via-via achter bent gekomen dat de verkopers hun woning te koop wilden aanbieden. Het scheelt je meestal de stress van meerdere gegadigden en tussenschakels zoals makelaars. 

Via social media

Een groot bereik via Instagram, Facebook, Twitter, LinkedIn of andere social media kan je zeker helpen in je zoektocht naar je nieuwe woning. Maar zelfs als je een relatief klein bereik hebt, kun je misschien nét die ene link leggen die ervoor zorgt dat je op het juiste spoor komt. Veel makelaars promoten ook vaak eerst woningen op hun Social Media kanalen voordat het op de website gepubliceerd wordt. Probeer het eens!

Via Funda

Voor de meeste mensen is Funda de plek om de huizenjacht te beginnen. Ook omdat je er lekker vrijblijvend kunt rondkijken en precies kunt zoeken op jouw wensen. Als je concrete interesse hebt in een huis kun je bovendien direct actie ondernemen. Neem contact op voor een bezichtiging en ga de kooponderhandelingen aan.

Via een veiling

Een bijzondere manier van een huis kopen is via een veiling. Dat kan een vrijwillige veiling zijn of een executieveiling. Let er wel op dat hier andere regels gelden dan bij reguliere woningaankoop. Zo moet je bijvoorbeeld vooraf al de financiering hebben geregeld, want een koop is bindend. Onderzoek dus goed hoe alles zit voordat je een bod doet tijdens een veiling.

Met een aankoopmakelaar

Wil je zeker weten dat je de beste prijs betaalt voor de beste woning die past bij jouw wensen? Schakel dan een aankoopmakelaar in. Dat maakt het hele aankoopproces een stuk makkelijker. Van de huizenjacht tot aan de handtekening onder de koopakte: de aankoopmakelaar begeleidt je van A tot Z.

Wil je weten hoeveel je mag lenen voor jouw droomhuis, op welke manier je het ook koopt?
Bereken het hier. Of maak eens een afspraak met één van onze experts voor een onafhankelijk advies voor jouw situatie!