Actueel Nieuws

Gemakkelijk en snel een hypotheek aanvragen zonder werkgeversverklaring

Bij De Hypotheker kan je bij een aantal hypotheekverstrekkers zonder werkgeversverklaring een hypotheek aanvragen. Dit is mogelijk als resultaat van het project Handig!. Hierbij leveren consumenten een digitaal document met salarisgegevens van UWV aan in plaats van de vaak foutgevoelige werkgeversverklaring.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 20/11/2018
Stel hand schudden
Hypotheekadviseur Martijn Rook van De Hypotheker Capelle aan den IJssel heeft deze week nog een hypotheekaanvraag ingediend zonder werkgeversverklaring. “Dit project biedt direct inzicht in het toetsingsinkomen van de aanvrager via UWV en maakt een werkgeversverklaring overbodig. Het digitale document van UWV is een beter, sneller en betrouwbaarder alternatief dan de werkgeversverklaring die hiervan tot voor kort de enige bron was”, vertelt hij. “Dit scheelt veel tijd, omdat een werkgeversverklaring vaak verschillende keren opnieuw moet worden aangeleverd, omdat informatie op het formulier ontbreekt of niet correct is ingevuld. Dat is een tijdrovend proces: zowel voor de consument, werkgever, geldverstrekker als hypotheekadviseur.”

Verschil tussen loonstrook en werkgeversverklaring

Het verschil tussen een loonstrook en een werkgeversverklaring kan groot zijn. Ook bij Nicolette en Wim was dit het geval. Wim: “Via het UWV Verzekeringsbericht konden wij bijna 10 procent meer lenen dan via de reguliere werkgeversverklaring. Dit gaf ons net de extra ruimte om de hypotheek te financieren voor ons nieuwe huis.”

Over Project Handig!

Project Handig! is een initiatief van HDN, NHG, UWV en Vereniging Eigen Huis in samenwerking met hypotheekverstrekkers ING, Florius, ABN AMRO en Rabobank. De Hypotheker is vanaf het begin betrokken bij Handig! en heeft inmiddels honderden hypotheekaanvragen afgerond met gebruik van het UWV Verzekeringsbericht. Inmiddels zijn er nog meer geldverstrekkers aangehaakt. Wil jij ook profiteren van dit initiatief? Maak een afspraak bij één van onze vestigingen en de hypotheekadviseur bekijkt wat de mogelijkheden zijn voor jou persoonlijke situatie.