Actueel Nieuws

Dit zijn de best gelezen artikelen van 2022

2022 was een roerig jaar voor de wereld en ook voor de huizenmarkt. Voor het eerst in jaren steeg de hypotheekrente flink en we zagen eindelijk een kentering in de stijging van de huizenprijzen. Wat hield onze lezers bezig dit jaar? We zetten de vijf best gelezen artikelen van 2022 voor je op een rij. 

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 22/12/2022
Istock 1215788092Klein

1. Huizenprijzen gaan mogelijk dit jaar nog dalen

Het was groot nieuws eind mei: de huizenprijzen gaan mogelijk dit jaar nog dalen, dacht het Centraal Planbureau (CPB). En ze hebben gelijk gekregen, want inmiddels dalen de huizenprijzen alweer vier maanden op rij.

2. Was vroeger echt alles beter?

Om de huidige situatie op de woningmarkt beter te begrijpen, vergeleken wij het kopen van een huis met 30 jaar geleden. Wat is er veranderd? En zijn er aan de hand van de historische data nuances te plaatsen bij het idee dat vroeger écht alles beter was? 

3. Bieden op een huis zonder voorbehoud van financiering

Het lijkt tegenwoordig bijna de norm: bieden op een huis zonder voorbehoud van financiering. Maar het is niet zonder risico’s. We zetten voor je op een rij waar je op moet letten om dat risico zo klein mogelijk te houden.

4. Wat doet de woningmarkt in 2023?

In dit recente artikel doen 7 van onze hypotheekadviseurs over de woningmarkt in 2023. Wat gaat er gebeuren met de huizenprijzen, het woningaanbod en de hypotheekrente en wat worden de trends op woongebied?

5. De lancering van het biedlogboek

Stel, je hebt een bod op een huis gedaan, maar de woning gaat uiteindelijk naar een andere koper. Hoe interessant zou het dan zijn om vervolgens te kunnen zien welke biedingen er allemaal gedaan zijn op de woning? Sinds 1 juli is dit werkelijkheid geworden, met de komst van het zogenaamde biedlogboek.