Actueel Nieuws

Corona zorgt voor blijvende verandering in woonbehoeften

Door de coronamaatregelen is 78 procent van de Nederlanders hun woning anders gaan gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de helft van deze mensen blijvende nieuwe woonwensen heeft. Ook verwacht één op de drie Nederlanders na de pandemie meer thuis te gaan werken dan voorheen.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 20/04/2021
Istock 1215788092Klein

Dat blijkt uit een onderzoek in opdracht van Centraal Beheer onder 1.405 respondenten. Ongeveer de helft van de Nederlanders is thuis gaan werken. Ook wordt er meer thuis gedineerd en geborreld (33%) en thuis gesport (27%). Vooral veel jongeren tot 34 jaar geven aan hun huis anders te gebruiken, namelijk 87 procent van deze groep.

Extra kamer

Meer dan de helft van alle respondenten geeft aan dat hun woonwensen veranderd zijn door de pandemie. De wens voor een extra kamer is het grootst, met name onder gezinnen met kinderen. Ouderen hebben vooral behoefte aan nieuwe meubels.

Opnieuw inrichten en verbouwen

Twee op de drie ondervraagden met nieuwe woonwensen heeft daadwerkelijk aanpassingen aan de woning gedaan of is dat nog van plan. De meest populaire verandering is het opnieuw inrichten van het huis (26%), gevolgd door verbouwen (17%), verhuizen (12%) en het verduurzamen van de woning (11%).