Actueel Nieuws

Groene hypotheek steeds populairder

Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame hypotheek, blijkt uit een rondgang van NU.nl langs verschillende hypotheekverstrekkers. Met een duurzame hypotheek kun je geld besparen op je maandlasten.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 20/11/2020
Zonnepanelen

Wat is een duurzame hypotheek?

Bij een duurzame of groene hypotheek worden huizenkopers gestimuleerd om een duurzame woning te kopen of om energiebesparende maatregelen te treffen. Vaak bieden hypotheekverstrekkers een rentekorting aan voor woningen met een hoger energielabel. Dit kan schelen in de maandlasten.

Toename in duurzame hypotheken

Steeds meer hypotheekverstrekkers bieden een duurzame hypotheek aan. NU.nl vroeg aan verschillende hypotheekverstrekkers of zij een toename zien in het aanvragen van deze hypotheken. Rabobank gaf aan dat er sinds maart 2019, toen zij begonnen met het aanbieden van een duurzame hypotheek, al bijna 35.000 zijn afgesloten. Ook ABN AMRO, Obvion en Nationale Nederlanden zien een toename in het afsluiten van groene hypotheken.

De stijging is voor een groot deel te danken aan de hypotheekadviseurs. Doordat adviseurs de mogelijkheid van een duurzame hypotheek meenemen in hun adviesgesprek, groeit de bekendheid van dit product onder huizenkopers.

Jouw huis verduurzamen?

Wil jij ook je huis verduurzamen en daarmee besparen op je maandlasten? Doe onze gratis Duurzaamheidscan en je berekent binnen enkele minuten hoe jij het beste kunt besparen en wat je terugverdientijd is.

 

Duurzaamheidsscan