Actueel Nieuws

Aantal verstrekte Startersleningen explosief gestegen

hypotheker logo met tekst redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update: 28-1-2021
Stijging huisjes geld
Steeds meer starters kopen een eerste huis met behulp van een Starterslening. Deze maand is er zelfs een stijging in het aantal verstrekte leningen te zien van 156 procent.

Dat blijkt uit cijfers van de SVn, het Stimuleringsfonds dat de leningen verstrekt. Een Starterslening is een steuntje in de rug voor mensen die hun eerste huis willen kopen. Met de lening kunnen zij het verschil overbruggen tussen de prijs van de woning en hun maximale hypotheek.

Stijging van 156 procent

Niet alle gemeenten bieden de lening aan, maar het aantal gemeenten dat mee doet is het afgelopen jaar gestegen. Ook zag de SVn een stijging van vier procent aan verstrekte leningen in 2020. En hoewel januari nog niet voorbij is, is er deze maand al een stijging te zien van 156 procent ten opzichte van januari 2020. 

Trek naar het Noorden

Over heel 2020 steeg het aantal jonge huizenkopers met 25 procent. Vooral in het noorden van het land was een flinke stijging te zien. In Groningen was er een toename van 46 procent aan hypotheekaanvragen onder deze doelgroep en in Drenthe 42 procent. We zien een trek naar de provincies buiten de Randstad, omdat de huizenprijzen daar een stuk lager liggen.

Hoewel we dus zien dat het aantal starters op de woningmarkt toeneemt, zal het ook in 2021 nog een lastige huizenmarkt blijven voor deze groep. We verwachten dat de huizenprijzen blijven stijgen en het woningaanbod krap blijft. Lees hierover meer in ons persbericht.

5 tips voor starters arrow_forward

Persbericht: ook 2021 wordt lastig jaar voor starters arrow_forward