Actueel Nieuws

210 miljoen euro extra in subsidiepot voor verduurzaming

De subsidiepot voor isolatie, warmtepompen en andere verduurzamingsmaatregelen wordt dit jaar flink verhoogd. Vanwege het hoge aantal aanvragen voor de ISDE-subsidie komt er 210 miljoen euro extra beschikbaar, meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 3 min
Laatste update 25/09/2023
hybride warmtepomp

Met het extra geld is de totale subsidiepot dit jaar 560 miljoen euro. De ophoging is nodig, omdat het aantal aanvragen fors hoger is dan de RVO had verwacht. Met name bij particuliere huiseigenaren. Woningbezitters, VvE’s en ondernemers kunnen gebruikmaken van de subsidie voor isolatiemaatregelen, warmtepompen, zonneboilers, aansluiting op het warmtenet en elektrische kookvoorzieningen.

Warmtepomp is hot

Vooral warmtepompen zijn dit jaar veel meer in trek bij woningeigenaren. Tot nu toe ontving de RVO 180.000 subsidieaanvragen voor een warmtepomp, terwijl er in heel 2022 ongeveer 100.000 aanvragen werden gedaan. Huiseigenaren vragen ook vaak subsidie aan voor woningisolatie.

Op Prinsjesdag maakte het kabinet al bekend om totale ISDE-budget de komende jaren te verhogen met 1,38 miljard euro. Met de subsidie, die tot 2020 jaarlijks beschikbaar blijft, wil de overheid verduurzaming stimuleren en betaalbaarder maken.