Actueel Nieuws

Huizenprijzen denderen door

Er lijkt voorlopig geen rem te zitten op de huizenprijzen. In februari betaalden kopers opnieuw fors meer voor een woning ten opzichte van een jaar eerder. Daarmee kruipen de woningprijzen langzaam richting recordniveaus. Blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 3 min
Laatste update 19/03/2024
Wat is mijn huis waard? Huizen met prijzen op het dak

In de 2e maand van het jaar betaalden huizenkopers gemiddeld € 427.279 voor een bestaande woning. Dat is een stijging van 4,3 procent ten opzichte van dezelfde maand in 2023 en 1 procent meer dan in januari.

Uit de prijsindex van het CBS blijkt dat de huizenprijzen bijna op het niveau zijn van juli 2022. Door de krapte op de woningmarkt bereikten de prijzen ruim 1,5 jaar geleden een piek. Daarna zette zich een neergaande trend in die in mei vorig jaar werd doorbroken. Sindsdien stijgen de huizenprijzen iedere maand verder.

Ook meer verkopen

De stijgende prijzen weerhouden huizenkopers er niet van om hun slag te slaan. In februari kregen 13.810 huizen een nieuwe eigenaar, wat 16,5 procent meer is dan in februari 2023. In de eerste twee maanden werden 13 procent meer huizen verkocht dan vorig jaar.