Actueel Nieuws

Huizenprijzen stijgen verder

De prijzen van bestaande woningen blijven verder stijgen. In januari lagen de prijzen 1,8 procent hoger dan in dezelfde maand in 2023. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 3 min
Laatste update 22/02/2024
Verkocht Onder Voorbehoud

De stijging van de woningprijzen lijkt een trend die voorlopig niet stopt. Waar de huizenprijzen in het eerste half jaar van 2023 nog daalden, is er sinds mei vorig jaar sprake van een continue stijging. Tot december was er maandelijks nog wel sprake van een jaar-over-jaar daling. Sinds vorige maand liggen de prijzen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder weer hoger.

In januari bedroeg het verschil met vorig jaar 1,8 procent. Afgelopen maand betaalden huizenkopers gemiddeld € 433.000 voor een bestaande woning. Daarmee komt ook de piek uit de zomer van 2022 weer in beeld. Toen legden we gemiddeld € 445.000 neer voor een koopwoning.

Fors meer verkopen

Niet alleen de gemiddelde verkoopprijs steeg in januari, ook het totaal aantal verkopen liet een stijging zien. In januari wisselden ruim 14.000 woningen van eigenaar. Dat is ruim 10 procent meer dan in januari 2023.