Begrippenlijst

In de begrippenlijst vind je uitleg over moeilijke begrippen rondom hypotheken en andere financiële onderwerpen.

Wat is een WW-uitkering

De WW-uitkering is bedoeld voor werknemers in loondienst die werkloos worden. Wil je voor deze uitkering in aanmerking komen, dan moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

Recht op WW?
Voor een WW-uitkering moet je van de afgelopen 36 weken er minstens 26 hebben gewerkt: de zogenaamde '26 uit 36 weken-eis'. Bovendien moet je in vier van de afgelopen vijf jaar over minstens 52 dagen per jaar salaris hebben gekregen: de zogenaamde '4 uit 5 jaren-eis'.

Specialistenwerk
Ook mag het niet aan jou liggen dat je bent ontslagen. Je krijgt namelijk geen WW-uitkering als je gedrag aanleiding is voor ontslag op staande voet. Naast deze voorwaarden, zijn er nog talloze uitzonderingen, aanvullingen en beperkingen. Daarom is het verstandig om je tijdens een ontslagprocedure bij te laten staan door een specialist op het gebied van arbeidsrecht.


Maximale WW-uitkering

Voldoe je aan de eisen '26 uit 36 weken' en '4 uit 5 jaren', dan heb je recht op een loongerelateerde uitkering. Deze bedraagt de eerste twee maanden 75% van je laatste salaris. Daarna 70%, tot maximaal 70% van € 51.417,- (per 2014). Je krijgt deze loongrelateerde uitkering hooguit drie jaar en twee maanden, afhankelijk van je arbeidsverleden. Ben je na afloop van deze periode nog steeds werkloos, dan kom je mogelijk rechtstreeks in de bijstand terecht. De bijstand wordt gekort als je eigen vermogen hebt of als je partner inkomsten heeft.


Kortdurende WW-uitkering

Voldoe je wel aan de '26 uit 36 weken-eis', maar niet aan de '4 uit 5 jaren-eis', dan heb je recht op een kortdurende WW-uitkering. Deze uitkering duurt maximaal drie maanden. De eerste twee maanden krijg je 75% van je laatstverdiende loon, de derde maand 70%. Ook hier geldt € 51.417,- (per 2014) als maximaal loon.