Blog Blog

5 originele ideeën voor je tuinhuis

Kom jij ook altijd ruimte te kort in je woning? Een tuinhuis geeft je net even wat extra vierkante meters, zonder dat er een dure verbouwing aan vooraf hoeft te gaan. Vijf goede ideeën om je tuinhuis voor te gebruiken vind je hier. 

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 29/08/2022
Tuinhuisje

1. Werken

Sinds de coronapandemie is thuiswerken de normaalste zaak van de wereld geworden. Een tuinkantoor wordt dan ook steeds populairder. In een tuinhuis kun je in alle rust werken en bellen, zonder afgeleid te worden door andere huisgenoten, de hond, of de afwas. Zo houd je werk en privé fijn gescheiden. Lees meer over een tuinhuis plaatsen als kantoor.

2. Sporten

Geen zin meer in een duur sportschool abonnement? Richt je tuinhuis in met je favoriete sportapparaten en materialen en je hebt je eigen home gym! De drempel om te gaan sporten wordt ook een stuk lager als je alleen maar de tuin in hoeft te lopen. En als je klaar bent sta je binnen een minuutje onder je eigen warme douche.

3. Logeren

Een tuinhuisje kan ook goed fungeren als logeerkamer. Je gasten hebben privacy en met een gezellige inrichting voelt het bijna als een leuk nachtje weg. Misschien ga je er zelf ook wel eens slapen voor een instant vakantiegevoel! 

4. Spelen

Een tuinhuis is een perfecte ruimte voor een biljart- of tafeltennistafel. Richt je tuinhuis in als een spelletjeskamer waar al je vrienden zich goed zullen vermaken! Heb je kinderen? Dan kun je er ook een speelkamer voor hen van maken. Zit je in huis niet steeds tussen het speelgoed. 

5. Creëren 

Een ruimte waarin je je creativiteit de vrije loop kan laten, klinkt goed toch? Bouw bijvoorbeeld je eigen muziekstudio of een maak een atelier van je tuinhuis. Leef je naar hartelust uit zonder gestoord te worden door je huisgenoten.