Blog Blog

5 tips om je huis koel te houden tijdens een hittegolf

We hebben een goede zomer in Nederland! En dat is fijn, maar voor sommige huishoudens kan dit betekenen dat het éxtra warm is in huis. Bij sommige woningen lopen de temperaturen op tot wel 34 graden, en dit kan aardig impact hebben op je slaap en algehele gemoedstoestand. Met deze verfrissende tips hou jij deze zomer het huis én hoofd koel.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 3 min
Laatste update 04/08/2022
Hitte In Huis

1. Houd de zon buiten

Zorg ervoor dat je in ochtend alle ramen en deuren dicht maakt, inclusief de gordijnen, zonneschermen en rolluiken. Zo geef je de zon de minste kans om je huis op te warmen.

2. Goed ventileren

Is de zon onder? Zet in de avond, 's nachts of vroeg in de ochtend alle ramen open en zorg ervoor dat het lekker kan doorwaaien. Zodra de zon weer opkomt sluit je juist alle ramen weer (zie tip 1).

3. Isoleren

Geen korte termijn oplossing, wél een oplossing waar je jarenlang profijt van hebt. Het isoleren van je woning zorgt er namelijk voor dat je huis warm blijft in de winter en langer koel in de zomer. En dat is precies wat we willen met deze temperaturen.

4. Veel groen op en rond je huis

Wist je dat planten tegen je gevel of op het dak kunnen zorgen voor verkoeling? Heb je een plat dak, dan kun je hier een groen dak van maken, dit is goed te combineren met zonnepanelen en dakisolatie. Ook bomen rondom je huis houden je woning lekker koel.

5. Ventilator of airconditioning

Een minder duurzaam alternatief, maar heb je echt het idee dat niks werkt? Dan kun je altijd overwegen om een ventilator aan te schaffen of een airco te laten installeren.