Blog Blog

Jonge ambitieuze franchisenemer Arnold Swart deelt zijn verhaal

Arnold Swart is met zijn 37 jaar één van de jongere franchisenemers van De Hypotheker. Sinds twee jaar is hij mede-eigenaar van De Hypotheker Ede. In deze blog deelt hij zijn ervaringen. “Als franchisenemer moet je flexibel zijn en snel kunnen schakelen.”

Arnold Swart2 Arnold Swart | Mede-eigenaar De Hypotheker Ede Arnold was eerst hypotheekadviseur op verschillende vestigingen en zijn doel was om voor zijn 35e franchisenemer te worden. Dat is bijna gelukt: toen hij 35 was werd hij mede-eigenaar van De Hypotheker Ede.
Leestijd: 5 min
Laatste update 23/11/2020
Arnold Swart2

Dit jaar ben ik tien jaar in dienst bij De Hypotheker. Daarvoor was ik al werkzaam bij een bank, maar niet in de hypotheekwereld. Het balletje is gaan rollen toen ik zelf een hypotheek afsloot via De Hypotheker in Soest. De adviseur zei: “Als je werk zoekt, kom een keertje langs.”

Franchisenemer voor mijn 35e

Ik ben toen aan de slag gegaan als hypotheekadviseur en heb op verschillende kantoren en onder verschillende franchisenemers mogen werken. Al vrij snel had ik de ambitie om zelf ook door te groeien tot franchisenemer. Ik stelde mezelf als doel om voor mijn 35e franchisenemer te worden. Dat is uiteindelijk óp mijn 35e geworden.
Sinds 2018 ben ik mede-eigenaar van De Hypotheker Ede. Ik vind dit een mooi kantoor en een leuke, uitdagende markt. Hier kun je nog wat leuks kopen voor twee of twee-en-een-halve ton. Er wordt veel gebouwd en er is veel bedrijvigheid, waaronder ook de Universiteit Wageningen.

Een dag uit het leven van een franchisenemer

Mijn dagen zien er eigenlijk nooit hetzelfde uit. Ik rijd drie kwartier vanuit Soest naar Ede en start even rustig op met een kopje koffie en mijn mailbox. Rond 9.00 begint de hectiek van de dag. Ik geef zelf nog 60 tot 70 procent van de tijd hypotheekadvies. Ik vind het belangrijk om dit te blijven doen, omdat je dan je betrokkenheid bij de markt behoudt. De overige tijd houd ik me met van alles bezig, van het aansturen van mijn team tot administratie en marketing. Die mix is heel erg leuk.

Mijn baan is zeker geen 9-tot-5 baan. In mijn hoofd ben ik altijd bezig met mijn werk. Als franchisenemer moet je flexibel zijn en snel kunnen schakelen. Bijvoorbeeld toen het coronavirus opkwam, was in één keer alles anders. Veel gesprekken worden nu gevoerd via beeldbellen. Dat was voor ons wennen en voor de klanten ook. Een gesprek op afstand gaat sneller en is meer to-the-point, maar het is minder persoonlijk. Je hebt het bijvoorbeeld minder snel over iemands hobby’s.

Werken bij De Hypotheker

De Hypotheker heeft een grote naamsbekendheid: het is bijna een begrip. Het is een grote organisatie en ik ben trots dat ik daarvoor mag werken. Binnen deze organisatie heb je je eigen bedrijfje dat je naar eigen inzicht kan inkleden: je mag je eigen sausje er overheen gieten. Maar als je ergens niet uit komt of je wilt sparren, is er altijd wel iemand van het hoofdkantoor of een collega van een andere vestiging die je kan helpen. Vooral als beginnend franchisenemer loop je tegen dingen aan en ben je soms op zoek naar advies, dan is het fijn dat er altijd wel iemand is die je kan bellen.

Toekomstplannen

Ik hoop ooit een tweede vestiging te hebben, wellicht voor mijn veertigste verjaardag. Vanuit daar kan ik dan weer verder uit gaan breiden. Daarnaast word ik binnenkort voor het eerst vader. Ik ben van plan om in ieder geval twee weken verlof op te nemen. Gelukkig kan ik dat met een gerust hart doen: ik heb een goede compagnon en een fijn team om me heen zitten waar ik natuurlijk alle vertrouwen in heb.

Ook franchisenemer worden?