Blog Blog

Doorgroeien bij De Hypotheker: van commercieel assistent naar hypotheekadviseur

Bij De Hypotheker zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Zo maakte Imke Dewaide (27) onlangs de stap van commercieel assistent naar hypotheekadviseur.

Imke Dewaide, hypotheekadviseur bij De Hypotheker Heerlen Imke Dewaide | Hypotheekadviseur
Leestijd: 5 min
Laatste update 04/08/2022
Evert En Imke

Imke startte ongeveer een jaar geleden als commercieel assistent bij De Hypotheker Heerlen, de vestiging waar haar vader Evert (zie foto hierboven) franchisenemer is. Tegelijkertijd startte ze met de opleiding tot hypotheekadviseur. Inmiddels heeft ze alle benodigde diploma’s op zak en zet ze haar eerste stappen als adviseur.

De opleiding is goed bevallen en over het algemeen prima te combineren met de werkzaamheden op kantoor”, vertelt Imke. “Toch waren er ook momenten waar dat wat pittiger was. Zeker in het eerste kwartaal, toen het enorm druk was op de vestiging. Naast fulltime werken op kantoor ook nog studeren was best uitdagend.”

Het roer om

Het was niet altijd het plan om hypotheekadviseur te worden. Imke studeerde namelijk Rechten en werkte de afgelopen jaren bij een notariskantoor als jurist. Omdat haar vader eigenaar van De Hypotheker Heerlen is, kreeg Imke van jongs af aan mee hoe het is om te werken in de financiële dienstverlening. “De interesse om hypotheekadviseur te worden heeft zich heel langzaam ontwikkeld. Ik heb er veel gesprekken over gevoerd met mijn vader, me goed verdiept in de materie en uiteindelijk de stap gemaakt.” Best een spannende keuze, want Imke had al een mooie carrière met een duidelijk toekomstbeeld. Toch besloot ze het roer om te gooien en bij nul te beginnen. “En dat bevalt tot nu toe heel goed.”

Stap voor stap

De focus voor Imke ligt nu op wat ze geleerd heeft in theorie over te brengen in de praktijk. “Ik ben nu wel adviesbevoegd, maar je moet het verhaal wel op een heldere, duidelijke manier over kunnen brengen naar je klant. Dus daar zijn we nu heel intensief mee bezig. Daarnaast doe ik ook nog een aantal administratieve taken, handel ik vraagstukken die telefonisch of via de mail binnenkomen af en woon ik zo veel mogelijk gesprekken bij. Op termijn plannen we mijn eerste adviesgesprek in. Alles gaat stap voor stap.”

Toekomstplannen

In de toekomst zou Imke graag de vestiging van haar vader overnemen. “Mijn vader is al sinds 2006 franchisenemer en ik heb ondernemen dan ook vanuit huis meegekregen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat mijn vader minder gaat werken en richting zijn pensioen gaat. Ik neem dan zijn afspraken over en bij drukte kan hij bijspringen.”

Toch staat het overnemen van de vestiging niet op korte termijn op de planning. “Ik sta er heel positief in, maar ik moet natuurlijk ook nog groeien. Het gaat stap voor stap. Eerst maar eens mijn sporen verdienen als hypotheekadviseur. Daarna ga ik langzaam wat meer managementtaken overnemen en dan kijken of ik het franchisecontract van mijn vader kan overnemen, zodat hij met pensioen kan gaan.”

Ook hypotheekadviseur worden?