Blog Blog

Een nieuwe franchisenemer voor De Hypotheker Amsterdam Zuidoost

Raymond Houben (52) is geen onbekende binnen De Hypotheker. Hij begon zijn Hypotheker carrière al in 2008 als hypotheekadviseur in een Utrechtse vestiging. Vervolgens is hij werkzaam geweest bij vestigingen in Arnhem en Veenendaal, totdat hij dit jaar de kans kreeg om franchisenemer te worden.

Raymond Houben Raymond Houben | Eigenaar De Hypotheker Amsterdam Zuidoost
Leestijd: 5 min
Laatste update 29/07/2022
Raymond Houben Nieuwe Fn Er Amsterdam Zuidoost 1

“In het verleden is al vaker tegen me gezegd dat ik mijn eigen bedrijf moest beginnen of franchisenemer moest worden, maar eigenlijk heb ik daar voorheen nooit behoefte aan gehad”, vertelt Raymond. Toch was hij na al die jaren toe aan een nieuwe uitdaging. “Op een gegeven moment werd ik gebeld of ik interesse had om eigenaar te worden van een vestiging in Amsterdam Zuidoost in combinatie met de rayons in Weesp en IJburg. En toen zei ik spontaan ja.”

Bouwen aan iets nieuws

Raymond leidt de vestiging niet alleen. Dit doet hij samen met zijn collega Boudewijn Gottgens, met wie hij al jarenlang samenwerkt. “We waren eigenlijk beide op zoek naar iets nieuws. Iets waar potentieel in zit en waar je kan groeien. En dat is dit gebied zeker.”

Naast het runnen van het bestaande kantoor ligt er ook een uitdaging voor de heren om zichtbaar te worden in de gebieden Weesp en IJburg. “Dit zijn hele mooie gebieden, maar er gebeurt nu te weinig. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het drie volwaardige rayons worden en dat trok me aan. Niet een bestaand kantoor overnemen en daarop voortborduren, maar echt bouwen aan iets nieuws.”

Nieuwe collega’s

Raymond en Boudewijn namen de vestiging over zonder personeel. Op dit moment vervullen zij dus niet alleen de adviseurswerkzaamheden, maar ook alle administratieve zaken eromheen. “Ik heb altijd assistentes gehad die hun werk heel goed deden. Dus opeens werken zonder assistente was even wennen”, lacht Raymond. “Inmiddels hebben we wel drie assistentes aangenomen, dus in hele korte tijd starten er drie nieuwe collega’s.”

Voor het echie

Het proces van de vestiging overnemen is relatief snel gegaan. Met alles wat daarbij kwam kijken was het een hectische periode voor Raymond. “Soms dacht ik weleens: waar ben ik begonnen? Maar nu ik hier zit, gaat het eigenlijk heel lekker. We hebben al verschillende klanten mogen verwelkomen, dus dat is fijn.”

Raymond kent Amsterdam goed en waardeert de mentaliteit. “De mensen hier zeggen waar het op staat en daar houd ik van. Dus ik zit helemaal op mijn plek hier.” Bang dat zijn nieuwe rol geen succes gaat worden is hij dan ook niet. “Ondanks dat ik voorheen altijd in loondienst heb gezeten, heb ik bij elke vestiging waar ik werkte getracht om mee te denken. Bijvoorbeeld over hoe we de processen en advieskwaliteit kunnen verbeteren. Op die manier heb ik altijd wel een beetje mijn stempel kunnen drukken. En het leuke is: nu mag ik dat ‘voor het echie’ doen. En daar heb ik heel veel zin in!”