Blog Blog

Een huis kopen als starter

Starters hebben het tegenwoordig niet makkelijk op de woningmarkt, onder andere door de hoge huizenprijzen en het krappe aanbod. Maar dit hoeft niet te betekenen dat een woning kopen niet mogelijk is. In een korte video deelt Herman (25 jaar) zijn verhaal.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 12/07/2021

In de video deelt Herman een aantal tips voor starters:

  • Kijk verder dan de stad. Door je zoekgebied groter te maken, maak je meer kans op een woning. Zo begon Herman met zoeken in Rotterdam, maar kwam hij uiteindelijk uit in Puttershoek, mooi gelegen aan de Oude Maas en op een half uurtje rijden van het centrum van Rotterdam.
  • Zoek in jouw omgeving naar gemeentes die een starterslening aanbieden. Met een starterslening kun je nét dat beetje meer lenen dat je vaak nodig hebt.
  • Herman heeft gekozen voor een kluswoning. Door zelf de handen uit de mouwen te steken bespaart hij flink wat kosten. Twee rechterhanden zijn hiervoor wel vereist.
  • Laat je goed adviseren door een hypotheekadviseur. De adviseur brengt je financiële situatie in kaart en samen kijken jullie naar de mogelijkheden in jouw specifieke situatie. 

Een huis kopen als starter