Blog Blog

Hoe bereid je je voor op een hypotheekgesprek?

Voor de eerste keer het gesprek aangaan met een hypotheekadviseur kan best spannend zijn. Wat kun je precies verwachten van een hypotheekgesprek en hoe bereid je je er goed op voor? Wij vertellen je er graag meer over.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 07/06/2022
J8a2311 Contentlaag Samen Resized

Wat kun je verwachten van een eerste hypotheekgesprek?

In een eerste hypotheekgesprek bij De Hypotheker zal de hypotheekadviseur stap voor stap de belangrijkste zaken met je doornemen. De adviseur neemt je alvast mee in het hele proces van een huis kopen en een hypotheek afsluiten. Natuurlijk kun je ook al je brandende vragen stellen.

Meestal wordt er tijdens zo’n gesprek ook alvast een berekening gemaakt van je maximale hypotheek. Zo weet je beter in welke prijscategorie je op zoek kunt naar een woning. Je kunt overigens vooraf ook altijd online alvast een berekening maken van je maximale hypotheek.

Het eerste hypotheekgesprek is kosteloos

Als je voor het eerst met de hypotheekadviseur aan tafel zit, hoef je nog niets te betalen. De adviseur zal je vertellen over de kosten van ons hypotheekadvies. Besluit je met ons verder te willen, dan teken je een Opdracht tot Dienstverlening. Pas na het tekenen hiervan zitten er kosten verbonden aan ons hypotheekadvies.  

Hoe bereid je je voor op een hypotheekgesprek?

Heb je een afspraak gemaakt met één van onze hypotheekadviseurs of wil je dat gaan doen? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden op dit gesprek. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je papieren of online documenten paraat hebt met betrekking tot je inkomen, het inkomen van je eventuele partner en je huidige maandelijkse lasten.

Heb je op dit moment al een huis met een bijbehorende hypotheek? Dan is het ook verstandig om de WOZ-waarde van de woning en de hypotheekgegevens (zoals de resterende hypotheekschuld, het rentepercentage en de maandlasten van de hypotheek) bij je te hebben.

Heb je nog niet direct alles inzichtelijk? Dan is dat bij een eerste vrijblijvend gesprek met een hypotheekadviseur nog geen ramp. Wel heb je deze gegevens later nodig als je naar aanleiding van het eerste hypotheekgesprek daadwerkelijk besluit om van onze dienstverlening gebruik te gaan maken.

Meer weten? Lees ook:

Deze 7 vragen moet je zeker stellen aan je hypotheekadviseur