Blog Blog

Jazeker! Werken als commercieel assistent bij De Hypotheker

Jannie Dijkstra (30) is sinds 2018 werkzaam bij De Hypotheker Drachten als commercieel assistent. In deze blog deelt zij hoe zij werken bij De Hypotheker ervaart: “Het is erg leuk om voor zo’n groot merk te werken.”

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 22/07/2021


“Ik woon mijn hele leven al in Friesland, op een half jaar stage in Amsterdam na. Ik houd van de gemoedelijkheid en de rust. Ook wonen al mijn vrienden en familie hier. Na mijn modeopleiding bleek het lastig te zijn om een baan te vinden in de mode, omdat alle bedrijven in de Randstad zitten. Ik ben toen overgestapt naar de financiële branche. Deze branche sprak me aan, omdat er heel veel over te leren valt en je er mensen mee kunt helpen.”

Meer variatie en betrokkenheid

“Ik deed een werk-leertraject bij een verzekeringsmaatschappij en heb de Hbo-opleiding Commerciële Economie afgerond. Vervolgens ben ik aan de slag gegaan als hypotheekacceptant bij een hypotheekverstrekker. Op een gegeven moment had ik behoefte aan meer variatie in mijn werk en meer betrokkenheid bij de dossiers. Het kwam dan ook mooi uit dat ik tijdens het werken aan een dossier in contact kwam met een commercieel assistent van De Hypotheker Drachten. Zij gaf aan dat er nog een functie open stond en daar heb ik toen op gesolliciteerd.

Als commercieel assistent verzamel je documenten van klanten die benodigd zijn voor de hypotheekaanvraag. Je bent van het begin tot het einde betrokken bij het dossier en hebt contact met klanten, geldverstrekkers, makelaars en notarissen. Het leukste aan mijn werk vind ik het contact met de klanten en de diversiteit: er is geen dag hetzelfde.”

Werken bij De Hypotheker

“Op ons kantoor in Drachten werken we met drie assistenten en drie hypotheekadviseurs. Een gezellig en klein team, terwijl je toch onderdeel uitmaakt van een groot merk. De naamsbekendheid van De Hypotheker heeft zo zijn voordelen: zo leveren veel hypotheekverstrekkers ons een 24-uurs service. Het contact met al die verschillende partijen is ook erg leuk en afwisselend.

Op dit moment heb ik het goed naar mijn zin in mijn functie. Ik heb nog geen ambitie om door te groeien tot hypotheekadviseur. Ik heb een zoontje (Odin) van 1,5 jaar en mijn functie van 32 uur valt goed te combineren met het moederschap. Misschien dat ik ooit die stap wel wil maken.”

Ook commercieel assistent worden?

Lijkt de functie commercieel assistent jou ook wel wat? Bekijk dan onze openstaande vacatures door het hele land. Voor onze assistenten vragen wij minimaal MBO+ niveau. De benodigde WFT’s kun je via ons behalen.