Blog Blog

Jeroen Smits: een kersverse franchisenemer

De Hypotheker Gorinchem heeft sinds 1 december 2020 een nieuwe franchisenemer: Jeroen Smits. Een nieuwe functie voor Jeroen: “Er komt veel op je af, maar het enthousiasme overheerst”. In deze blog vertelt hij er alles over.

Jeroen Smits Jeroen Smits | Eigenaar De Hypotheker Gorinchem
Leestijd: 5 min
Laatste update 08/01/2021
Jeroen Smits

Ik werk sinds 2015 als hypotheekadviseur bij De Hypotheker. Ik was werkzaam bij de vestiging in Tiel, toen ik zag dat er een franchisenemer voor de vestiging in Gorinchem gezocht werd. Ik had al een aantal jaar in mijn hoofd om zelf ondernemer te worden. Toen ik hoorde dat de vestiging in Gorinchem, nota bene mijn eigen woonplaats, beschikbaar was ging het balletje rollen.

In december ben ik gestart in mijn nieuwe rol als franchisenemer. December was een drukke maand en er komt veel op je af. Toch overheerst het enthousiasme en zie ik het franchisenemerschap als een mooie uitdaging.

Het team leren kennen

Het leren kennen van collega’s is wat lastiger in deze tijd. Je moet meer afstand houden, kan minder makkelijk met elkaar meekijken. Dat maakt het moeilijker om een goed beeld te krijgen van het team. Toch is er wel voldoende tijd vrijgemaakt om het team te leren kennen, door één op één gesprekken in te plannen.

De vestiging in Gorinchem is groot. Er zijn vijf spreekkamers, maar het team is met twee adviseurs en twee assistenten compact. Dat betekent dat er ruimte is voor ambitie. Ik wil eigenlijk dat het op termijn te druk wordt voor twee man. Voor nu zit ik met een lekker compact team en weet ik dat we goed kunnen gaan bouwen, maar uiteindelijk zou het mooi zijn als er een derde adviseur bij komt. Er is in ieder geval voldoende potentie.

Iedereen is welkom

Bij De Hypotheker Gorinchem is iedereen welkom. Wij willen de plek zijn waar mensen naartoe komen als ze een vraag hebben, ook als ze nog geen concrete plannen hebben om een hypotheek af te sluiten. Ik ben er namelijk van overtuigd dat je bij De Hypotheker het beste geholpen wordt. Wij maken onze beloftes waar, en dat zit ‘m vooral in de kennis en kwaliteit van de medewerkers op de vestiging.

Ik werk samen met een mede-eigenaar, Arjen Dekker. Ook op persoonlijk vlak klikt dat goed. Onze visies komen overeen. We vinden allebei dat De Hypotheker een A-merk is en de hoogst haalbare kwaliteit moet bieden aan de klant. Toch zijn we het niet altijd met elkaar eens, daar komen wel eens interessante discussie uit voort. En dat is alleen maar goed, want je hebt natuurlijk allemaal blinde vlekken. Daarnaast is het prettig om iemand te hebben waarmee je kunt sparren.

Ik hoop dat de mensen in omgeving Gorinchem weten dat De Hypotheker dé plek is waar ze terecht kunnen voor alles op het gebied van hypotheken en andere financiële woonzaken. Mensen moeten niet meer om ons heen kunnen. Als we dat voor elkaar krijgen, volgen de overige doelstellingen vanzelf.

Ook franchisenemer worden?

Spreekt het verhaal van Jeroen je aan en lijkt het je wat om ook franchisenemer te worden bij De Hypotheker? Lees dan snel meer over de functie.