Blog Blog

Zo moeder zo dochter: samenwerken bij De Hypotheker

In het kader van Moederdag spraken we een moeder en een dochter die samen al jarenlang bij De Hypotheker werken: Jeanine (56) en Michelle (25) Verdoolaege, beide hypotheekadviseur bij De Hypotheker Bergen op Zoom.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 07/05/2021
Jeanine En Michelle

Hoe zijn jullie bij De Hypotheker terecht gekomen?

Jeanine (J): Mijn man Toon zit al 30 jaar bij De Hypotheker en is in 1999 franchisenemer geworden in Bergen op Zoom. Ik zou toen tijdelijk de werkzaamheden van een commercieel assistent overnemen die met zwangerschapsverlof ging, maar uiteindelijk ben ik nooit meer weggegaan. Ik heb de vereiste diploma’s behaald en ben ook hypotheekadviseur geworden.
Michelle (M): Ik zou eigenlijk ook tijdelijk aan de slag gaan als assistent zeven jaar geleden, maar ik vond het werk zo leuk dat ik ben blijven plakken. Ik ben nu ook al een aantal jaar hypotheekadviseur.


Wat vinden jullie dan zo leuk aan het werk?

M: Het is altijd gezellig, we zijn een echt familiebedrijf. Dat maakt het minder formeel. Vooral het klantcontact is leuk, en het samen uitwisselen van ideeën.
J: De klanten weten ook dat wij familie zijn, dat geeft ze een gevoel van vertrouwen.


Hoe is het om met je moeder of dochter samen te werken?

M: Super leuk! Soms zijn we het niet eens met elkaar, maar vaak is het zo uit de lucht. Wij hebben een hele goede band met elkaar.
J: Soms vergeet je even dat je ook collega’s bent in plaats van moeder en dochter. Maar dat heeft ook voordelen, want je durft dingen makkelijker uit te spreken naar elkaar. Zo kom je makkelijker tot een uitkomst. Als we ergens mee zitten, gaan we even een wandelingetje door de stad maken met de hond. En dan is het zo weer goed.


Hoe zorgen jullie voor een scheiding tussen werk en privé?

J: Niet! Ook thuis hebben we het veel over het werk. Ik denk daar eigenlijk niet zo over na en vind het niet zo’n probleem. Het wordt allemaal een beetje gemengd. We werken al zo lang samen dat we er aan gewend zijn.
M: Voor mijn vriend en mijn zus, die niet bij De Hypotheker werken, is het soms wel irritant dat we het zo vaak over werk hebben als we bij elkaar zijn. Maar ik woon op mezelf en met mijn vriend heb ik het niet veel over werk, dus eigenlijk valt het ook wel mee.


Doen jullie in je vrije tijd ook veel samen?

J: Zeker, ook in de weekenden en vakanties trekken we met elkaar op. We gaan allebei graag naar Carihuela in Spanje. Helaas kunnen we niet vaak met z’n allen gaan, omdat er iemand thuis moet zijn voor de zaak. Maar met de feestdagen gaan we wel lekker met elkaar weg.


Wat zijn de plannen voor de toekomst?

M: Ik heb altijd gezegd: als pa en ma de sleutels inleveren, dan stop ik er ook mee. Ik heb nog geen intenties om de zaak over te nemen, omdat ik nog wel andere wensen heb in de toekomst. Maar zeg nooit nooit! Gelukkig zullen mijn ouders nog wel even werkzaam blijven en blijf ik dus ook nog lekker zitten waar ik zit.


Vieren jullie moederdag?

M: Jazeker! Met mijn zus ga ik onze moeder in de watten leggen, cadeautjes erbij en lekker eten met elkaar. Mijn ouders hebben ons altijd zo goed verzorgd, dus af en toe mag je ook wel wat terug doen.