Blog Blog

Zo vader zo zoon: samenwerken bij De Hypotheker

In het kader van vaderdag spraken we een vader en een zoon die samen al jarenlang bij De Hypotheker werken: Marcel (59) en Mike (28) Wisseborn, beide hypotheekadviseur bij De Hypotheker Zutphen.

DHA Logo Zonder Redactie De Hypotheker
Leestijd: 5 min
Laatste update 17/06/2021
Marcel En Mike Wisseborn

Hoe zijn jullie bij De Hypotheker terecht gekomen?

Marcel: Ik werk alweer 25 jaar bij De Hypotheker, ik ben van oorsprong leraar Engels en Duits. Vervolgens ben ik in de verzekeringswereld terecht gekomen en daarna ben ik aangenomen als hypotheekadviseur bij De Hypotheker Zutphen. Na enkele jaren heb ik in het jaar 2000 de vestiging overgenomen. Sindsdien werk ik nog vier dagen als adviseur en gebruik ik de rest van mijn tijd om de vestiging te runnen.

Mike: Ik heb de hogere hotelschool gedaan en was kok, maar kreeg last van slijtage in mijn schouder. Daarom ben ik vijf jaar geleden bij mijn vader gaan werken als commercieel assistent. Dat werk had ik al snel gezien, maar hypotheekadviseur worden sprak me wel erg aan. Ik heb daarom mijn diploma’s gehaald en een interne opleiding gedaan om ook aan de slag te kunnen als hypotheekadviseur.


Wat vinden jullie dan zo leuk aan het werk?

Mike: Je kunt echt een toevoeging zijn en mensen helpen. Het geeft een voldaan gevoel als je mensen kunt helpen om een mooie woning te kopen. Om aan het eind van de rit te horen: ‘Dat heb je goed gedaan!’

Marcel: Klanten tevreden houden en zo veel mogelijk ontzorgen vind ik het leukste aan mijn werk. Iedere dag is anders, je hoort iedere keer weer een andere verhaal.


Hoe is het om met je vader of zoon samen te werken?

Marcel: Ik vind het prima. Het is prettig dat je kortere lijntjes hebt met elkaar en direct kunt zijn. Je hoeft minder bang te zijn om iemand tegen de schenen te schoppen. Ook ken ik hem natuurlijk beter dan mijn andere medewerkers, dus je weet goed waar je rekening mee kan houden.

Mike: Het was niet per se het plan om voor mijn vader te gaan werken, het zou eigenlijk tijdelijk zijn. Maar inmiddels werk ik hier al vijf jaar en dat gaat heel goed. Soms raken mensen wel in de war omdat we dezelfde voorletter en achternaam hebben. We schijnen aan de telefoon ook hetzelfde te klinken.


Hoe zorgen jullie voor een scheiding tussen werk en privé?

Mike: Het is niet zo dat we het thuis hele dagen over werk hebben, maar het is ook geen onderwerp dat we uit de weg gaan. Ik woon op mezelf en werk vaak vanuit huis door het coronavirus, dus we zien elkaar ook niet iedere dag.

Marcel: Ik vind het niet lastig om mijn zoon te beoordelen op zijn werk, ik kan dat heel rationeel benaderen. De familieband is daarin geen belemmering.


Gaan jullie vaderdag vieren?

Marcel: Meestal komen mijn zoons wel langs voor een kopje koffie. Vaderdag is een beetje als een extra verjaardag. Maar als ze niet komen vind ik het ook niet erg hoor, het hoeft niet per se op vaderdag.