Moet ik eerst mijn huidige huis verkopen voordat ik een nieuw huis koop?

Moet ik eerst mijn huidige huis verkopen voordat ik een nieuw huis koop? Dat is een van meest gestelde vragen die ik als hypotheekadviseur op dit moment krijg. Er zijn voordelen en nadelen aan beide opties en het is belangrijk om deze zorgvuldig af te wegen.

Dha Logo Kleine H Rgb 128X128 De Hypotheker Houten
Leestijd: 3 min
Laatste update 02/05/2023
05 Te Koop

Voordelen van het verkopen van je oude huis voordat je een nieuw huis koopt

  1. Financiële zekerheid: het verkopen van je oude huis voordat je een nieuw huis koopt, geeft je financiële zekerheid. Je weet hoeveel geld je beschikbaar hebt voor de aankoop van een nieuw huis.
  2. Minder kosten: als je je oude huis hebt verkocht voordat je een nieuw huis koopt, heb je minder kosten. Je hoeft immers niet twee keer hypotheeklasten te betalen.
  3. Lagere leensom: Als je je oude huis hebt verkocht voordat je een nieuw huis koopt, heb je waarschijnlijk meer geld beschikbaar voor de aankoop van het nieuwe huis. Dit betekent dat je minder hoeft te lenen en daardoor een lagere hypotheek kunt krijgen.

Nadelen van het verkopen van je oude huis voordat je een nieuw huis koopt

  1. Tijdelijk geen huis: als je je oude huis verkoopt voordat je een nieuw huis koopt, kan het zijn dat je tijdelijk geen huis hebt. Dit kan betekenen dat je bij vrienden of familie moet verblijven of tijdelijk een woning moet huren. Dit kan ongemakkelijk zijn en extra kosten met zich meebrengen.
  2. Hoge verkoopkosten: het verkopen van een huis brengt kosten met zich mee, zoals makelaarskosten, taxatiekosten en kosten voor het opknappen van het huis voor de verkoop. Als je je oude huis verkoopt voordat je een nieuw huis koopt, kunnen deze kosten oplopen en je beschikbare budget verminderen.
  3. Risico op tijdsdruk: Als je je oude huis hebt verkocht voordat je een nieuw huis koopt, kan het zijn dat je tijdsdruk voelt om snel een nieuw huis te vinden. Dit kan leiden tot overhaaste beslissingen of een aankoop doen die niet ideaal is.

Het verkopen van je oude huis voordat je een nieuw huis koopt, heeft zowel voordelen als nadelen. Speel je met de gedachte om een nieuw huis te kopen? Dan is het natuurlijk altijd goed om een afspraak te maken voor een gesprek. Dit kan zowel online als bij ons op kantoor in Houten. Wij kunnen je financiële mogelijkheden in kaart brengen. Zo kom je goed beslagen ten ijs en weet je ook binnen welke prijsklasse je het best kunt zoeken. Stuur mij een mail: [email protected] of bel naar: 030 637 6545, ik help je graag verder! 

Afspraak maken