Van vrolijke zomervakanties tot serieuze overwegingen: hoe vakanties soms meer onthullen dan alleen souvenirs

Het is weer voorbij: de vakantieperiode. De kinderen weer naar school en alles weer in de normale stand qua rust, regelmaat en ritme. Vakanties, die vaak veel plezier, leuke vreugdevolle ervaringen brengen, kunnen helaas soms ook barsten in relaties aan het licht brengen. Helaas komen we niet altijd alleen maar thuis met de leuke souvenirs van onze vakantie. Terwijl gezinnen genieten van hun tijd samen, kunnen onderliggende spanningen en onopgeloste problemen naar de oppervlakte borrelen, wat soms zelfs leidt tot het trieste besluit om uit elkaar te gaan, het souvenir wat we juist niet mee wilde nemen in de koffer. 

Dha Logo Kleine H Rgb 128X128 De Hypotheker Houten
Leestijd: 3 min
Laatste update 08/09/2023
Istock 476824114

Eindigt jullie vakantie in het voornemen te gaan scheiden?

Bij De Hypotheker Houten kunnen we een essentiële rol spelen in turbulente periodes van scheiding, waarin financiële zaken en emotionele belangen nauw met elkaar verweven zijn. Een dak boven jullie hoofden hebben is van essentieel belang. Maar dat is nog wel zo makkelijk als jullie alleen verder moeten.

Vraagstukken zoals, hoe ziet jullie financiële leven er uit na de scheiding? Gaat een van ons in de huidige woning blijven? Gaan we een woning huren? Kan ik nog wel een woning kopen? Zijn er wel woningen die we kunnen betalen als we alleen zijn? En zo zijn er nog heel veel meer vragen. Wij hebben we de expertise om jullie te begeleiden bij het beantwoorden van deze vragen, bespreken van de woonwensen en de impact van de keuze van scheiding. Deze gesprekken kunnen van cruciaal belang zijn, vooral als het gaat om financiële doelen en verwachtingen. Door deze gesprekken te hebben, kunnen we helpen voorkomen dat onderliggende financiële zorgen en meningsverschillen escaleren. Nee, wij zijn geen mediator maar gaan wel een stuk verder in op de woonsituatie. Door de financiële situatie te analyseren, kunnen we realistische verwachtingen scheppen op zoek naar een oplossing voor de huidige woning of de volgende woonplek. Deze vraagstukken worden niet altijd bepaald via de mediator of via advocaten en is in veel gevallen een verhaal apart mede door de krapte op de woningmarkt. In veel gevallen betrekken wij daar ook Hiele & Dalsem Makelaardij bij waar wij nauw mee samenwerken en met wie wij ons pand delen.

Financiële inventarisatie bij scheiding

Het uit elkaar gaan van partners en het verdelen van een gezamenlijk bezit, zoals een koopwoning, kan een uiterst complexe en gevoelige aangelegenheid zijn. Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het nemen van beslissingen over wie in de woning blijft wonen, waar de ander gaat wonen en hoe een en ander betaalbaar is. Hierin kunnen wij een grote bijdrage leveren. Het belangrijkste is dat er een goede financiële inventarisatie gemaakt wordt.

Nieuw huiselijk geluk

Of het nu gaat om het huis van jullie dromen of het huis dat jullie nodig hebben na scheiding, wij zijn er om ervoor te zorgen dat jullie niet alleen een dak boven jullie hoofd hebben, maar ook een solide basis voor nieuwe toekomstplannen. Dus laten we samen die financiële puzzel in elkaar zetten en ervoor zorgen dat jullie nieuwe 'huiselijk geluk' niet alleen rijmt, maar ook lukt!"

Hebben jullie besloten om uit elkaar te gaan, zorg dat je wat betreft wonen weet waar je aan toe bent. Bel: 030 637 65 45 of stuur een mailtje naar: [email protected]. De koffie staat klaar.

Afspraak maken