Je dierbaren en je huis beschermen

Als je je droomhuis hebt gevonden, dan wil je je bezit maar ook je partner en gezin natuurlijk goed beschermen. “Wij zorgen ervoor dat je bewust nadenkt over groter vraagstukken zoals je inkomenszekerheid, de zorg voor je kinderen en wat er gebeurt in geval van overlijden”, vertelt Ronald Hensen, franchisenemer en adviseur bij De Hypotheker in Houten.

Dha Logo Kleine H Rgb 128X128 De Hypotheker Houten
Leestijd: 3 min
Laatste update 11/02/2023
Ronald Hensen, hypotheekadviseur bij De Hypotheker Houten

Koop je een huis, dan is het belangrijk na te denken over een opstalverzekering zodat je huis verzekerd is tegen schade veroorzaakt door bijvoorbeeld brand, storm of inbraak. Ook is het belangrijk om te kijken wat er gebeurt wanneer er één van beiden komt te overlijden. Ronald: “Wij adviseren je vaak hiervoor een verzekering af te sluiten. Deze verzekering is ervoor bedoeld om je partner en andere nabestaanden te beschermen mocht je komen te overlijden. De verzekering keert in geval van overlijden een bedrag uit waarmee de hypotheek geheel of gedeeltelijk kan worden afgelost. Op die manier voorkom je dat je partner of nabestaanden met een grote schuld achterblijft.”

Werkloos? Dan wil je wel blijven wonen!

“Natuurlijk wil je er niet over nadenken dat jij of je partner komt te overlijden. Net zo goed wil je ook niet nadenken over de gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Toch zijn het wel zaken waar we in adviesgesprekken altijd bij stil staan. Mocht er iets ergs gebeuren, dan wil je natuurlijk niet op straat komen te staan. Gelukkig kun je je woonlasten ook verzekeren tegen de gevolgen van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. De woonlasten kan je dekken door middel van een verzekering. Zo voorkom je dat je je huis moet verkopen.”

Zekerheden van vandaag en morgen

Wat veel mensen niet weten, is dat je via De Hypotheker naast je hypotheek ook alle woonverzekeringen kunt afsluiten. “Ik merk dat onze klanten dit heel prettig vinden. Als we in het gesprek alle risico’s in kaart hebben gebracht, kan het fijn zijn om meteen door te pakken met de juiste verzekeringen. In de afgelopen jaren hebben we al heel wat lief maar helaas ook leed gedeeld met onze klanten. Het geeft keer op keer weer voldoening voor ons als we de klant kunnen vertellen dat ze kunnen blijven wonen. De rust die dat biedt voor je toekomst is niet in euro’s uit te drukken. In de blijdschap van het vinden en kopen van je nieuwe huis, houden wij je een gezonde spiegel voor. Dat hoort bij het totale plaatje van ons advies. Het gaat niet alleen om de zekerheden van vandaag, het gaat om jou hele toekomst.”

Heb je financiële vraagstukken? Wil je weten hoeveel geld je kunt lenen voor de aankoop van een huis? Of wil je juist meer informatie over welke verzekeringen je wel of niet nodig hebt? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Afspraak maken