Veel meer dan hypotheekadviseur: jouw financiële coach

“Wat veel mensen niet bewust weten is dat wij veel meer doen dan alleen hypotheekadvies. We kijken altijd naar je totale financiële plaatje, je doelen en wensen, gaan natuurlijk na wat er mogelijk is wat betreft hypotheek maar we kijken ook naar je totale maandlasten. Dat levert jou een totaalplaatje van je financiële situatie op waarbij we je tips geven waar je eventueel kunt besparen”, vertelt Martin Suurbach, adviseur van De Hypotheker in Houten.

Dha Logo Kleine H Rgb 128X128 De Hypotheker Houten
Leestijd: 3 min
Laatste update 10/02/2023
Martin Suurbach, hypotheekadviseur bij De Hypotheker Houten

Het regelen van de hypotheek zie ik slechts als een klein onderdeel van mijn werk. Het gaat om het totale proces en het complete financiële plaatje. We kijken ook met je mee als het gaat om bijvoorbeeld je verzekeringen en denken mee over besparingsmogelijkheden. We bouwen een langdurige band op met onze klanten. Laatst belde een klant mij die een tijd geleden een hypotheek had afgesloten. Hij had lekkage in zijn huis en wist niet hoe hij dit financieel het best kon aanpakken. Met wat aanwijzingen en tips kon hij weer verder. En onlangs had ik een gesprek met een stel over hun hypotheek en tijdens het gesprek bleek dat ze waarbij bleek dat ze allerlei losse leningen hadden afgesloten. Ik heb hen geholpen om orde te scheppen in dit geheel en de onderliggende schulden zichtbaar gemaakt. Ze gaan nu aan de slag om die schulden af te lossen. Dat soort inzichten bieden en klanten zo op weg helpen, geeft voldoening. Noem mij projectleider, bemiddelaar of financiële coach. Ik zeg wel eens: ik doe alles voor je behalve je fysiek verhuizen of je huis schilderen.”

Woonverzekeringen en meer

Wist je dat je bij De Hypotheker, naast hypotheekadvies, ook geadviseerd kunt worden over noodzakelijke verzekeringen? Denk aan een opstalverzekering of overlijdensrisicoverzekering, vaak zijn deze verzekeringen verplicht. Daarnaast is het goed om na te denken over een inboedelverzekering waarbij je je spullen in huis verzekert tegen bijvoorbeeld brand, inbraak of waterschade. Martin: “Ik merk dat veel van onze klanten het best ingewikkeld vinden waar je allemaal over na moet denken. Dan is het fijn dat ze direct met ons kunnen sparren. We hebben als team in de loop van de jaren heel veel ervaring opgedaan en we hebben heel veel situaties aan ons voorbij zien komen. Die ervaringen zetten we in om onze klanten zo goed mogelijk op weg te helpen en te adviseren. Alle verzekeringen op woongebied kennen wij en zijn eenvoudig via ons af te sluiten. De scheelt een heleboel gedoe. Ook bekijk ik vaak welke verzekeringen de klant al heeft lopen, soms zitten er dubbele verzekeringen tussen en worden er onnodig kosten gemaakt. Daar wijzen we klanten natuurlijk altijd op. Als klanten dan met een opgelucht gevoel vol vertrouwen en tevreden naar huis gaan, dan hebben wij ons werk goed gedaan.”

Ben jij benieuwd hoe veel jij kunt lenen? Of wil je juist eens dat er goed gekeken wordt naar je verzekeringen? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!

Afspraak maken