Home Campagne

Wonen in nieuwbouwproject Buyten? De Hypotheker Berkel en Rodenrijs helpt je bij de financiering!

Droom jij van een huis in nieuwbouwproject Buyten in de gemeente Lansingerland, waar de komende jaren maar liefst 2.500 tot 3.000 huizen gebouwd worden? De Hypotheker Berkel en Rodenrijs vertelt je graag meer over wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwwoning en helpt je bij de financiering.

Nieuwbouwproject Buyten

In de gemeente Lansingerland wordt gewerkt aan nieuwbouwproject Buyten, het eerste onderdeel van Wilderszijde, een toekomstgerichte klimaatadaptieve en groene wijk. In de komende tien jaar zullen hier totaal 2.500 tot 3.000 woningen gerealiseerd worden. Project Buyten bestaat uit 144 woningen: een mix van rijtjeshuizen, twee-onder-een-kappers en vrijstaande nieuwbouwwoningen. Op die manier is er voor ieder wat wils. 

Het project is centraal gelegen op de grens van dorp en stad. Ook voorzieningen als basisscholen, een gezondheidscentrum en winkels zijn dichtbij. De wijk is goed bereikbaar, zowel met de fiets, auto als met het openbaar vervoer kun je er makkelijk komen. Metrostation Rodenrijs bevindt zich op slechts 800 meter van Wilderszijde. Vanaf hier ben je in een kleine 10 minuten op Rotterdam Centraal. 

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Alle woningen zijn energiezuinig en ook de omgeving is groen en waterrijk. De start van de verkoop staat gepland voor de zomer van 2020. 

Meer informatie over nieuwbouwproject Buyten?

Klik hier arrow_forward

 

Hypotheek bij een nieuwbouwwoning

Kies je voor een nieuwbouwwoning, dan ben je zeker van goede isolatie, een energiezuinige installatie en modern sanitair. Bovendien kun je het huis en de tuin helemaal naar eigen smaak inrichten. Soms is het mogelijk om een huis "kaal" te laten opleveren. Dan zijn alleen de buitenmuren en de kozijnen aanwezig. De rest laat je zelf naar eigen voorkeur afbouwen. Dit wordt aangeduid met de term casco.

Koop je alleen een kavel grond, dan kun je een huis laten bouwen naar eigen smaak. Je krijgt bij nieuwbouw dus te maken met allerlei extra kosten, zoals tuinaanleg en erfafscheiding, wand- en vloeraankleding en eventueel meerwerk van de aannemer. Houd bij de aankoop van een nieuwbouwwoning ook rekening met de kosten van bouwrente of depotrente.

Wil jij weten of jij je droomhuis in nieuwbouwproject Buyten kunt betalen?

Ontdek de mogelijkheden arrow_forward


Kosten aankoop nieuwbouwwoning

Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning komen er allerlei extra kosten. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor de aanleg van de tuin en erfafscheiding. De bijkomende kosten bij aankoop van een nieuwbouwwoning bedragen gemiddeld 9 procent van de koopprijs. Je kunt drie type kosten onderscheiden: kosten voor de aankoop, kosten voor het verkrijgen van de hypotheek en kosten aan het huis zelf. 

Onder kosten voor de aankoop valt de bouwrente en eventuele notariskosten om eigenaar te worden van de grond. Bij kosten voor het verkrijgen van de hypotheek moet je denken aan advies- en bemiddelingskosten, het opstellen van de hypotheekakte door de notaris, taxatiekosten, rente en kosten van een eventueel overbruggingskrediet, bereidstellingsprovisie en renteverlies. Tot slot heb je natuurlijk ook kosten aan het huis zelf. Hierbij moet je denken aan de inrichting, schilderen / behangen en meerwerk. 

Alles weten over het kopen van een nieuwbouwhuis

Meer weten over het kopen van een nieuwbouwwoning? Kom langs bij De Hypotheker in Berkel en Rodenrijs om jouw financiële mogelijkheden te bespreken. Je eerste afspraak is kosteloos en vrijblijvend.

Afspraak maken arrow_forward